luni, 8 februarie 2010

Tara te vrea…mut si orb

A aparut un nou subiect de atac pentru “filozofii” din Romania care nu s-au dat inapoi sa slujeasca puterile politice si nici sa emita judecati de “valoare” pe care omul de rand sa le inghita doar pentru ca ies din gura unui filozof, fie el chiar si reciclat.Intr-o tara in care Constitutia asigura dreptul la libera expresie asa zisii intelectuali ai patriei au sarit la gatul lui Dan Puric in speranta ca il vor desfiinta ca orator.
Nu-mi dau cu parerea despre ceea ce spune si face Dan Puric pentru ca stiu sigur un lucru.Omul are dreptul de a spune ce doreste si acest drept este asigurat chiar de legea fundamentala pe care insa nu o ia nimeni in serios.Nici macar intelectualii de la care te-ai astepta sa o faca .
Nu ma mira insa deloc reactia asa zisilor intelectuali care nu au riscat nimic de-a lungul timpului ,care nu au reusit nimic de-a lungul timpului ,care cred ca sunt desupra tuturor si nu pot ei sa-si manjeasca inteligenta adresandu-se omul “inferior” care nu poate filozofa intrucat nu a facut studii la Hidelberg.
In spatele mizeriilor debitate de unii “intelectuali” care in urma cu ceva ani faceau parte din Guverne, consiliau presedinti, faceau politica externa , asadar manipulau masele, par a se ascunde interese absolut obsure mai ales ca pe unii ii scapa gura si se leaga de vanzarile record ale cartilor lui Dan Puric.Sa fie oare mintea unui filozof atat de materiala incat sa se inzbeasca cu colturile de departamentul de vanzari al unei librarii? Dupa primele observatii asa s-ar parea .Un lucru este cert.In Romania nu ai dreptul sa fi nici bun, nici in afara turmei pe care o mana de la spate cei care vor cu orice prêt sa devenim o natie de tinichigii si ospatari .

Un comentariu:

  1. Eu as zice mai degraba tara te vrea prost in conditiile in care intelectualii au ajuns sa castige o leafa mai mica decat o vanzatoare si sunt dati afara de la locurile de munca si umiliti ...

    RăspundețiȘtergere