joi, 18 februarie 2010

Vietile noastre s-au incheiat


Nu am fost nicioadata un popor de luptatori, avem spiritul de turma in sange, suntem lasi si nepasatori iar de ceva timp am murit de tot ca natie.
Si cum ai putea sa nu spui acest lucru cand vezi ca indiferent ce i s-ar face romanului, acesta nu reactioneaza.Am vazut cum fac austriecii cand cei care reprezinta statul derapeaza.Ies in strada si isi cer drepturile.Am vazut cum fac francezii, am vazut cum fac britanicii, de altfel un popor care nu se speteste deloc cu munca, am vazut cum fac americanii.Noi inghitim si barfim pe la colturi .Si mai grava decat nepasarea este reactia noastra fata de princiul antic pe care il pun in aplicare guvernantii lui peste .”Dezbina si condu” este un principiu atat de vechi incat orice om cu un gram de minte in cap nu l-ar mai permite a fi implementat.La fel si “dati-le circ si paine” .Mi se pare revoltator ca multi dintre semenii nostri, care se confrunta cu aceleasi probleme in Romania, mai pun botul la mizeriile de tipul asta.Nu ne dezmintim ca natie .Murim mereu de grija caprei vecinului si in loc sa ne dorim si noi o capra mai frumoasa si mai laptoasa, avem grija sa-i rupem picioarele caprei vecinului.Si ghici ce?Ratatii astia professional, care se lafaie pe banii nostri, exact pe asta marche-aza .N-ar fi oare timpul sa ne aducem aminte ce spunea Martin Luther King?”Vietile noastre se incheie in ziua in care ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza”Atat de indiferente sa le fie romanilor vietile copiilor lor incat sa stea cu mainile in san sis a se mai uite in acest secol la capra si aia raioasa a vecinului?

5 comentarii:

  1. Offf ca ce bine zici,perfect de acord cu tine,tori suferim la fel insa nu ne iubim deloc,toti suntem chinuiti la fel insa ne urm intre noi toti suntem la fel insa ne am omora intre noi,nimeni nu zice nici pss chiar daca traim mai rau ca n tarile alea defavorizate

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bun articol!
    Descoperind acest blog,m-am bucurat foarte mult!Am intalnit ,aici, o analiza plastica a ceea ce se intampla in tara.
    Si eu incerc,dupa modestele mele posibilitati ,sa trag semnale de alarma,in acest sens,publicand pe blogul:"IONEL MESAROS-BLOG PERSONAL" si articole pe aceasta tema.
    Va invit cu drag sa poftiti in spatiul meu virtual!
    Va doresc o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Din fericire inca mai empatizez cu semenii mei ,inca mai cred in capacitatea omului de a gandi si a actiona, inca mai cred ca undeva in strafundul fiintei lui romanul poate deveni altceva decat o masa inerta si alunecanda pe panta unor manipulari atat de grosolane.Si spun din fericire chiar daca imi risc o dezamagire.Imi asum acest risc dintr-un singur motiv .Noi, romanii, daca reusim sa devenim o natie, avem o multitudine de sansa .Mai intai insa trebuie sa ne destupam mintile si simturile .

    RăspundețiȘtergere
  4. Una din variante e si aia de a pleca pur si simplu catre tari mai calde :)
    Lupta mea nu e pentru schimbarea tari, lupta mea si cred ca e reteta corecta, trebuie sa fie individuala pentru fericirea mea si a celor de langa mine... marile cruciade mereu esueza, iar marile schimari incep mereu de foarte jos!
    oricum foarte patimas articol, foarte combativ, mi-a placut!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt de acord cu faptul ca trebuie sa ai tu grija in primul rand de tine insa te rog sa te gandesti la acest lucru:Nici o fiinta umana nu se poate implini pe sine daca societatea nu-i ofera premisele necesare.Imi plac oamneii care isi pun intrebari,care se gandesc la ce au spus altii si care incearca sa se simta aici si acum fericiti caci nu ar trebui sa uitam nicio clipa ca venim pe lume sub semnul fericirii.Si mai am o intrebare pe care te rog sa mi-o detaliezi.Daca in alte tari gasesti societatea prielinica unei dezvoltari individuale de ce nu putem gasi si aici?Numai bine

    RăspundețiȘtergere