luni, 18 aprilie 2011

De ce e mizerie in clinicile private?

Am avut cateva zile extrem de diferite din punct de vedere al oamenilor cu care am avut de-a face.Si locurile au avut incarcatura lor.Intr-o singura saptamana am cunoscut un OM si mai multi profitori.Mizeria din spitalele din Romania este de multe ori motivata prin lipsa banilor.Ca nu sunt bani pentru dezinfectant, ca nu sunt bani pentru materiale , ca nu sunt bani .Dar am fost intr-o clinica privata cu oarecare pretentii .In afara de faptul ca era extrem de greu sa comunici cu medicii(au o meteahna absolut tampita din punctul meu de vedere.Nu vorbesc cu pacientii, nu le spun nimic.Si asta in unele clinici private .Pleaca omul de acolo si habar nua re ce are de facut), era o mizerie de nedrescris.Gunoi pe jos la fiecare pas.Si nu am de gand sa menajez clinica .Se numeste ELIM si slava domnului ca nu am avut nevoie de ea decat din punct de vedere profesional.Eu una nu as vrea sa merg intr-o clinica in care faianta era mizerabila, podeaua nu era nici macar maturata, rampa pentru persoanele cu handicap era facuta in bataie de joc.Era imposibil sa urci pe ea si daca esti sportiv petru ca era extrem de abrubta.Ce speranta as avea de la o astfel de clinica daca ea nu respecta omul cu handicap?!Acolo se presupune ca lucreaza medici si personal sanitar al carui rol este sa trateze pacienti .Nu, nu , la ELIM se vede de la posta ca singurul rol e sa faca profit cat mai mare si sa nu investeasca in nimic .Personalul angajat , de la cei de la receptie si pana la managerul adjunct , extrem de nepoliticosi, ca chiar nesimtiti.Iti raspundeau in scarba la intrebari, nici nu ridicau ochii di calculator, sau pur si simplu nu raspundeau .Oricum concluzia a fost la ELIM PITESTI nu ai ce cauta decat daca esti masochist sau dorinic sa stearga cu tine cineva podelele mult prea mizerabile pentru o clinica ce se recomnada in stanga si in dreapta ca fiind una cu pretentii.E jale la ei.E cah, e asa nu.O sa povestesc insa si cum a fost cu OMUL pe care l-am cunoscut.M-a marcat , m-a bucurat, m-a intristat dar m-a facut sa ma plec in fata lui si sa sa-l respect .

7 comentarii:

  1. im dau o parere: procentual, cam 80% dintre institutii, firme, societati au ca scop unic profitul. adica dau teapa oamenilor. cunosc straini care vin in |Romania special pentru acest fapt, ca aici se poate. eu zic: nu ei sunt de vina. ei sunt profitori. cei care ii mentin pe piata prin accept si consum sunt de vina

    RăspundețiȘtergere
  2. @raul ai perfecta dreptate.Am avut insa ocazia sa merg si in alte clinici private si care aratau foarte bine, isi tratau pacientii cu maxim respect dar aici am avut parte de alta surpriza.cand am vorbit cu managerii, altfel niste persoane extrem de sociabile, s-au plans ca nu le-au mai decontat casele de asigurari de luni de zile banii pe serviciile oferite .Si atunci vine intrebarea.Nu cumva tot acelasi paguboase institutii ale statului tolereaza mizeria unor si le submineaza pe celelalte.In rest ai parfecta dreptate .

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu iti pot da un exemplu pozitiv. Clinica MedLife. Sincer nu am mai vazut servicii atat de bine puse la punct. Noua ne platesc un abonament de la serviciu. De cate ori am o problema sun si imi fac programare. Ma suna ei cu 2 zile inainte, cu o zi inainte, in ziua respectiva sa imi amintesc de programare. Curatenia este la locul ei. Personalul este tot timpul in alerta si mereu esti intrebat daca ai vorbit cu cineva pentru problema ta. Daca esti programat la 12:00 pai fii sigur ca la 11:59 doctorul vine sa te ia in cabinet.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dacă în ceea ce priveşte curăţenia şi dotarea ni se dă o motivaţie chiar trivială şi neplauzibilă aşa cum este prezentată ,în ceea respectul faţă de pacient şi profesionalismul medicilor (majotităţii lor) nu găsim şi nu vor găsi scuze niciodată. Sunt de acord că pedeapsa ce-ar merita-o ar trebui să fie foarte mult mai consistentă în comparaţie cu ce ar merita un orecare alt muncitor şi totuşi lor tot timpul li se găsesc scuze.Ei lucrează cu omul şi pentru om , este inadmisibilă greşeala.
    Recent o femeie a născut asistată de soţ doar pentru simplul fapt că medicul avea alte convingeri religioase , este admisibil aşa ceva ? nu este în legea firii şi este doar un caz izolat. Mai departe : s-a întâmplat ceva cu medicul respectiv ? nu profesează în continuare şi poate data viitoare va trebui nă moară pacientul ca cineva să observe (şi bineânţeles se va ramăne cu observaţia).
    JALNIC !!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Costin Comba, sigur ca nu toate clinicile private sunt la fel.Am avut parte de un tratament impecabil si de niste medici profesionisti pentru ca desi platesc asigurari de sanatate , nu merg niciodata la vreun cabinet de stat din motive pe care le stim cu totii.Nici n u stiu pentru ce platesc lunar banii aia.Doare asa, ca e obligatoriu , altfel nu as avea niciun motiv.In privinta clinicilor private cred ca si pacientii sunt vinovati pentru ca au de ales si nu vad de ce sa ma duc la o clinica gen cea de mai sus cand pot sa aleg?!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Sorin, eu sunt furioasa pe unii purtatori de halate albe,nu le pot spune medici.Sunt furioasa pentru ca au ajuns la un grad de dezumanizare impardonabil.Dar sunt furioasa si pe noi pentru ca nu suntem in stare sa izolam purtatorii de halate de medici.O sa povestesc in curand si faptul ca am gasit un OM intr0o clinica .Un OM pe care nu pot decat sa-l respect si sa-l iubesc pentru frumusetea sufletului lui.Si era medic

    RăspundețiȘtergere
  7. @costin: un om de rand lasa 2 salarii la medlife pt un set de analize.

    RăspundețiȘtergere