vineri, 2 decembrie 2011

Anii trec, manipularea ramane, noi devenim pe zi ce trece mai neinteresanti

Nu stiu cati isi mai amintesc de "criza graului " in Romania de prin anii "92.Guvernul de atunci , ca toate celelalte guverne, a incercat si a reusit o manipulare a maselor.Desi era grau destul pe piata interna, politicienii vremii au aruncat povestea cum ca Romania se afla in apropierea unei crize a graului si ca romanul, de pe masa caruia nu lipseste painea, risca sa ramana fara un aliment de baza.Era o poveste, caci politicienii urmareau de fapt niste comisioane grase din importul de grau.Si au obtinut. Nu numai comisioanele ci si admiratia maselor care s-au vazut astfel salvate de la foame.Desi ar parea firesc sa ne mai desteptam in timp, se pare ca nu e chiar asa si politicienii mizeaza pe mintea scurta a alegatorului.Pe la inceputul acestui an presedintele nu stiu cui, ca al tarii al carui cetatean sunt nu poate numit, T.Basescu anunta ca a incercat privatizarea Transgaz, Transelectrica, Romgaz etc dar ca nimeni nu a dorit sa cumpere.Mai mare gogoasa ca asta nici nu putea arunca.Ei bine gogoasa a fost inghitita cu usurinta.Ce sa vrei tu ca afacerist mai mult decat sa pui laba pe niste companii vitale pentru orice tara si care mai au si monopol.Dar nu, poporul a crezut ca nu se pot vinde.Se vorbeste din nou de vinderea acestor companii si surpriza , germanii sunt invitati sa cumpere .Bineinteles nu la un pret normal, ca doar au mai fost scoase la vanzare si nu le-a vrut nimeni.Dupa ce ne-a dat niste palme peste cap in timpul vizitei in Romania, cancelarul Germaniei a adopatat brusc in prezent o atitudine plina de compasiune fata de poporul roman care se sacrifica in aceste zile si care alaturi de altii sustine zona euro .Ca sa vezi! Din coruptii de ieri am ajuns salvatorii de azi.Sa fie Transelectrica la mijloc?!Naivii zic nu.Ceilalti stiu ca totul este pe bani .Numai ca din acesti bani o parte se scurg catre buzunarele celor care ne spun in fiecare zi ce popor mic si neinsemnat suntem , ce tara saraca avem si cat de solidari in saracia noastra trebuie sa fim.Dar ce importanta are toata aceasta mascarada?Nu e mai interesant ca vecinul tocmai a reusit sa puna mana pe o bursa in strainatate pentru ca il ajuta capul?Si nu ar fi mai interesant sa-l denigram pe vecin?!!

4 comentarii:

  1. Sigur ca-mi amintesc de "criza" granelor. Si cred ca mai toate "crizele" au fost intr-un fel provocate. Sa ne amintim de declaratiile despre "gramada de fier vechi" ce reprezenta industria noastra, declaratie pe care nici un ministru roman nu ar trebui s-o faca, caci numai aceasta declaratie scade valoarea de vanzare la jumatate.
    Eu consider ca cele mai multe privatizari au fost un esec controlat.

    RăspundețiȘtergere
  2. @mirceavladut si nu am cerut niciunul nici macar niste explicatii.Ba unii dintre noi continua sa pupe mainile"binefacatorilor" lor ceea ce mi se pare halucinant.Cu politicienii nu trebuie sa fim toleranti.Pe ei nu ar trebui sa ii iertam niciodata.Cu politicienii ar trebui sa fim cu adevarat pretentiosi si rai .Nu cu vecinul sau cu omul simplu de pe strada .

    RăspundețiȘtergere
  3. Totusi, eu nu vad, deocamdata, o metoda legala prin care putem sa fim rautaciosi cu politicienii. Teoretic ar trebui sa facem asta prin institutiile statului, dar astea-s tot ale lor.
    Poate ai o idee.

    RăspundețiȘtergere
  4. @mirceavladut, intre noi, ca popor si clasa politica exista din pacate o relatie de compromis.Nu cred ca daca eram un popor serios puteam sa scoatem o clasa politica atat de ticalosita .Da, eu cred ca putem sa fim rai in mod legal.Tocmai asta e idea.Sa devin cu totii mao corecti, mai cinstiti si sa devenim cu totii mai pretentiosi.Adica, atunci cand ai de-a face cu institutiile statului sa stii ca aia sunt platiti de tine si sa nu accepti compromisru, cand ai ceva de rezolvat sa o faci legal nu incercand sa schimbi legea, cand vin politicienii in campanie electorala sa nu mai ingramadim ca portsii la pomenile lor ci chiar sa avem o rectie de respingere a acestor pomeni , in felul acesta ei vor stii ca nu ne mai pot cumpara cu o sarma sau cu o galeata, cand am ales un parlamentar sa mai trecem pe la biroul lui si sa-i cerem socoteala , cand mergem la medic sa nu dam spaga .Daca niciunul nu o sa mai dea spaga, nici ei vor mai putea ave pretentii.Sa ne cunoastem drepturile si sa nu ne fie nici frica si nici lehamite sa ni le cerem .Lista e lunga dar concluzia e una- sa ne incepem sa ne purtam noi demn ca apoi sa fim si respectati.cat timp ne taram in genunchi nimic nu putem schimba

    RăspundețiȘtergere