luni, 9 ianuarie 2012

Schimbarea macazului si tradarea americanilor

Am auzit  in ultima vreme o serie de comentarii care m-au uluit.”Imi pare rau ca am avut incredere in americani.Pe aia nu ii intereseaza de fapt decat interesele lor” .cam asa sunau , puse in fraze diferite , comenatriile oamenilor .Spun ca m-au uluit pentru ca nu imi venea sa cred ca exista oameni , romani, care au avut certitudinea  ca salvarea lor va veni de alta tara .M-au uluit pentru ca nu imi vine sa cred ca exista romani care nu realizeaza ca de fapt suntem pe cont propriu si ca de actiunile noastre sau lipsa noastra de actiuni depinde si trecutul nostrum si viitorul nostrum si al copiilor nostri.Cum sa crezi ca pe tine , ca natie , te va salva alta natie ?Cum sa crezi ca altcineva si nu tu , iti va face viata mai usoara , te va face respectat .E ca si cum spui ca bunastarea familiei tale depinde de actiunile familiei Stan de la Timisoara , care nici nut e cunoaste .Incep sa inteleg de ce exista atata lipsa de implicare la nivel national.Poate din simplul fapt ca noi nu intelegem ca de fapt de noi depinde daca traim , spuravietuim sau murim .Pacat ca dupa atata amar de vreme nu suntem in stare san e cunoastem trecutul adevarat si nu ala prefabricat prin cartile de istorie care au facut si fac in continuare mult rau fiecaruia dintre noi prin minciunile si dezinformarile pe care le contin.Pacat ca in zilele noastre, cu atata acces la informatie, nu suntem interesati san e descoperim trecutul pentru a ne crea prezentul si viitorul .Eu nadajduiesc ca vom deschide totusi ochii si vom intelege natura poporului roman .Vom intelege ca totul depinde de noi.ca ne putem cladi si aici , la noi , viata pe care o visam .Vom intelege ca daca nu ne implicam noi , riscam sa ajugem ceea ce strabunii nostri nu au permis niciodata .Lasandu-ne soarta in mainile altora nu are ca rezultat decat disparitia nostra – asta trebuie sa intelegem pana la urma .Poate intelegem ca mai presus de orice , oamenii cu caracter si cu educatie trebuie sa ne reprezinte si in niciun caz lichelele analfabete si tradatoare .Din pacate tara asta a fost reprezentata de prea multe ori de lichele .Am experimentat destul .E cazul sa tragem si o concluzie si sa schimbam macazul .

9 comentarii:

  1. Trebuie sa marturisesc ca si eu am crezut in cai verzi pe pereti. Cred ca explicatia consta in nevoia de americani care sa ne salveze de rusi (!), plus propaganda americana la posturile interzise de pe vremea aceea.
    La urma urmei, cred ca o lume intreaga a considerat, la un moment dat, ca tot ce e american e superior.
    La noi, la romani, aceasta propaganda s-a suprapus peste indoctrinarile de partid (partidul face tot, rezolva tot etc.). Si autocritica exagerata a avut un rol important in pierderea increderii in calitatile proprii ale noastre, ale romanilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. @mirceavladut, trebuie sa recunosc ca si eu am suferit de acest sindrom dar cand m-am facut mai mare si am avut acces la informatii de toate felurile si la o multime de manipulari , am inceput sa imi schimb parerea si sa inteleg ca nu de altii ne vine salvarea ci de la noi insine

    RăspundețiȘtergere
  3. OK. Hai sa o luam pe puncte.
    1. Conducatorii/liderii/politicienii nu sunt lichele . Licheaua este un boem naiv si lenes. Politicianul este un pradator. Daca te-au facut sa-i crezi lichele esti tu deja naiv si te-au facut. Vei incerca la infinit sa schimbi licheaua cu un om onorabil care se dovedeste la fel de pradator ca si precedentul. Cine invata ceva din asta bine. Cine nu-- voteza pana la batranete... nimic.
    2. Sistemul social actual e in continuare sclavagist cu diferenta ca sclavul e motivat sa munceasca in loc sa fie amenintat cu armele ca in trecut. Drept urmare, la fel ca si intrecut, sclavul are incastrat in profunzimile psihicului aceasta dorinta de avadare care l-a facut sa creeze crestinismul acum 2-3 mii de ani sau migratia industriala de acum cateva sute de ani incoace. Asa ca unii dintre noi aici vedeau in capitaism salvarea la fel cum unii dintre occidentali o vedeau in comunism. Ei bine, dupa ce multi s-au deziluzionat de sistemele politice prezente fie incearca solutii noi fie se refugiaza in religii (in specvial cele orientale- neafectate de influenta politica occidentala) Cam asta e!

    RăspundețiȘtergere
  4. @baldovin trec la erata cuvantul lichea.Ai dreptate, l-am folosit gresit .De acod cu punctul doi cu precizarea ca pe mine m-a uimit faptul ca nu s-a inteles acest lucru .Apoi mai cred ca ca exista si variante mai bune doar ca in prezent ca si in trecut sunt utopice plecand evident de la pozitia umana.Eu sunt de principiul ca daca nu ne-am schimbar in mii de ani nu putem sa ne mai schimbam.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu mai demult am dat varsta de 13 ani Romaniei, (pe o scara de dezvoltare de maturitate a tarilor de la 0 la 21 de ani), si am mai si zis ca, din pacate, desi nu sufera de patologie deosebita de severa, (care e si ea posibila, ca de ex Afghanistan, care are numai 4 ani si da semne clare de copil abuzat destul de sever si total neglijat), are totusi urme de co-dependenta asemanatoare unei fete ce creste intr-o familie oarecum psihologic abuziva cu tati si unchi alcoolici, sau, teoretic, mai tarziu ceva, a unei femei casatorite cu un barbat alcoolic si afemeiat care ii mai si trage cate o scatoalca din cand in cand, (fara aluzie la guvernantii curenti poltici, e chiar la nivel istoric mai larg), drept care nu am putut decat sa recomand tuturor, (atat femei cat si barbati, atat oameni obisnuitiu cat si politicieni mai mult sau mai putin profesionisti de origine romana) sa citeasca despre co-dependenta si sa inceapa sa mearga la grupurile de suport de tip Al-Anon si la Alateen, daca nu sunt alcoolici ei insis, sau direct la AA, daca sunt...dar pe mine, pe buna dreptate, nu ma asculta nimeni, si mai bine as incepe eu sa ma duc la AA, deoarece mi-am dat seama ca in anul 2011 am consumat cantitatea total neobisnuita de 2 (doi) litri de alcool, si daca o tin tot asa nu se stie unde pot ajunge si eu.

    http://www.recovery-man.com/coda/coda_recovery.htm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant ce spui si foarte pertinent.Da, da , mie mi se pare foarte concludenta afrimatia ta cu varsta tarilor .Am mai cititi ceva asemanator intr-o carte de strategii geopolitice .Na, sunt fanul tau, deci te sustin .He he

      Ștergere
  6. Aoleu ! Chiar ai citit asa ceva intr-o carte serioasa ? Eu chiar credeam ca sunt singurul nebun care facea generalizari din astea la modul total reactiv aiurea cam real patologic, si imi si faceam probleme de etica pt ca indrazneam sa le zic in public, pt scopuri efectiv de defulare/usurare personala de stress, chiar la nivel de framantari serioase si mustrari de constiinta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da domnule , eu cgiar am citit ceva legat de varsta tarilor si cumportamentul lor in functie de asta .

      Ștergere
  7. P.S. Pot sa zic si despre Rusia ? (ca ma manca limba, plus ca am determinat ca are si patologie fizica cu un nume de diagnostic ff interesant, plus rar, desi portretizat si intr-un film cu dl Robin Williams, care are afinitate serioasa pt poporul rus, nu numai din aia psihologica, patologie complexa portretizata si intr-un film horror destul de misto !)

    RăspundețiȘtergere