luni, 30 aprilie 2012

Sa votam candindantii

Hotarat lucru, ca sa intri in politica trebuie sa fii intr-un fel.Intr-un anumit fel.O prietena de-a mea a avut nevoie de o intrevedere cu un fost coleg de serviciu si prin urmare a stabilit in termeni fermi, cel putin asa a crezut ea , o intrevedere cu omul in cauza .Omul a tinut insa sa o informeze ca uite, candideaza si el la primarie si facea lobby pe langa ea sa ii convinga pe toti cunoscutii ei sa il voteze.Dar sa lasam magaria asta.De ce magarie?Pai simplu, astia s-au invatat toti doar sa fure sau sa cumpere voturi.Sa ma convinga pe mine , cetateanul  votant, ca ar merita sa ocupe o functie platita din bani publici si multe alte privilegii pentru ca e baiat/fata destept/desteapta , dotat intelectual , practic si mai ales ma iubeste pe mine si imi vrea binele , nu le trece prin cap niciunui candidat la functii politice.Sa revin.In termeni fermi , "candindantul " a stabilit o intalnire .Credeti ca s-a tinut de cuvant?Nuuuu, nici nu a mai raspuns la telefon.Adica este tocmai bun de politruc in Romania .Minte, fura, e idiot, neparolist, o lichea cu alte cuvinte .Intre timp lumea e plecata in vacanta .Unii.Altii se duc la munca .La noi totul e dupa bunul plac al unuia si altuia .Nimic nu e unitar.Nici drepturile , nici indatoririle.Cei care au toate drepturile de pe lumea asta nu au indatori.Cei care au o gramada de indatoriri , nu au niciun drept .Cam asta e regula de baza.Dar sa votam "candindantul" nu pentru ca are vreun merit ci pentru ca e o lichea , asadar ca multi altii care vor sa ne conduca .

6 comentarii:

  1. intr-un context universal in care lumea evolueaza, in Romania directia e spre inapoi. spre comunism, spre iobagie.
    clasa politica romaneasca e ca lumea sobolanilor. sunt daunatori si se inmultesc repede.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Raul, avem si noi partea noastra de vina.Ii toleram prea mult .Nu avem reactii .Si cei care au reactii sunt prea putini si prin urmare prea expusi .Eu tot nu inteleg de ce avem atitudinea asta de resemnare .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. clar ca avem vina. nu inteleg nici eu atitudinea asta de indiferenta si cum au reusit sa spele creierul unui popor intreg.

      Ștergere
    2. @raul , nu cred ca au facut in mod deosebit ceva.Nu cred ca au ei niciun merit.Noi , ca popor suntem delasatori si educati in spiritul capului plecat .Ce porcarie !!!Si ca sa nu ni se "taie" capul exersam mersul taras .

      Ștergere
  3. Pe mine nu ma mai convinge nimeni. Deja am luat pe "nu" in brate si e foarte greu sa-mi schimb parerea. Nu merg la vot, sa aleg dintre rai si rai. Sa fie oricare dintre "rai", e totuna.
    La alegerile locale s-ar putea sa merg. Ciudat, dar mi se pare ca sunt multumit de activitatea actiualului primar (si culmea, e de la PDL!! Dar a fost si in PSD cat a fost director de liceu si acolo a ajuns cunoscut ca bun administrator). Uite la ce am ajuns, parca ma scuz ca merg la vot! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @mirceavladut,eu nu cred deloc in refuzul de a merge la vot.Acest refuz ii face pe politrucii astia de doi bani sa inteleaga ca de fapt nu conteaza decat mita electorala.Daca tu nu mergi, tu care refuzi idea de mita electorala si toti cei ca tine au aceiasi atitudine ei ajung la concluzia ca voi oricum nu contati, pentru ei nuy valorati nimic si atunci trebuie sa se concentreze pe perioada alegerilor pe pomanagii.Si noi am determinat politurc ii sa fie asa cum sunt .Prin lipsa noastra de implicare, prin faptul ca ne e usor sa bruscam un handicapat pe strada dar ne e foarte greu sa ii luam la rost pe astia care ne toaca vietile de atata timp.Nu vreau sa te conving sa faci sau sa nu faci ceva , insa te-ai intrebat de ce peste 80 la suta din francezi au mers la vot?

    RăspundețiȘtergere