duminică, 13 mai 2012

Lucruri simple

Am fost sa ma plimb intr-o padure in care nu am mai fost de pe vremea copilariei .Pot sa spun ca mi-a creat un moemnt incredibil de bucurie, o bucurie pe care nu am mai simtit-o de multa vreme si m-am gandit cat timp pierdem cu totii scotocind prin gunoaie , uitand pur si simplu de maretia naturii .Am stat si am raspirat odata cu padurea , fiecare copac mi-a dat cate ceva din bucuria lui de a se inalta spre cer .Ce stare de gratie!

12 comentarii:

  1. Asa e ca exista lucruri mai placute si mai importante decat ceea ce credem noi ca e important? Si sunt la indemana tuturor, insa noi le ignoram, pentru a incerca sa traim la anumite "standarde". Natura e pentru toti, gratis. Eu ma simt privilegiat ca traiesc intr-un orasel cu paduri si doua rauri.

    RăspundețiȘtergere
  2. cunosc straini care merg cate 3 ore cu masina ca sa se plimbe o juma de ora in padure. noi o avem (inca) peste tot. nu cred ca padurea/natura poate fi egalata sau inlocuita.

    RăspundețiȘtergere
  3. @mirceavladut, ai mare dreptate si descoper asta ori de cate ori ma indrept spre lucrurile simple si complete in acelasi timp.Am avut cu adevarat un sentiment de bucurie profunda in acea padure .Sigur ca esti noroc dar din doua motive-1: ca dispui de padure si rauri si 2. ca stii ce sa apreciezi .Salutari

    RăspundețiȘtergere
  4. @raul, eu vreau sa-ti spun ca aceasta padure la care ai pana la un puncta cces cu masina dar apoi trebuie sa o iei la pas, nu era deloc pustie .Mergand am dat peste oameni care pur si simplu respirau acelasi aer cu copacii si nu erau straini, erau romani .Eu cred ca sunt multi printre noi care stiu ce sa aprecieze .Nu sunt vizibili caci ghiolbania e intotdeauna zgomotoasa Plimbarea asta mi-a facut cu adevarat mintea mai limpede si inima mai usoara .Nu sunt chiar o statica sau o amatoare de betoane , de data asta am avut doua mari castiguri-am retrait momente fericite din copilarie si am trait pentru o clipa alaturi de copaci .Numai bine

    RăspundețiȘtergere
  5. Drumurile mele personale prin paduri, ff putine la numar, nu au fost niciodata pe gratis. Intotdeauna a trebuit sa plateasca cineva pt ele, trenul, cazarea, mancarea, echipamentul necesar. A fost o intreaga tevatura, plus chin de carat rucsac...abia asteptam sa ajung la cabana sa ma trantesc in pat !

    Singurul drum cu adevarat misto pe care il pot tine eu minte o data prin vreo padure a fost cand am mers o data pe o poteca dintr-o padure calare pe un cal, deci nu ma chinuiam de loc ca ma ducea calul, era si un cal ff bland si usor de strunit, si aveam si calauza chiar acolo langa mine, ca sa nu ma ratacesc sau sa nu patesc ceva ! A fost intr-adevar o plimbare ff frumoasa si m-am simtit cu adevarat relaxat.

    Mie personal mi-ar fi frica sa ma plimb singur printr-o padure, nici macar in 2 nu m-as duce, cel mai bine cred ca ar fi in grup de minim 6 oameni, ca am impresia, din diverse carti si filme despre povestiri adevarate patite diversi oameni rataciti prin paduri, ba chiar si de la cateva stiri de la TV, ca e ff usor sa te ratacesti, sau sa cazi in vreo ravina, alunecand pe niste frunze, la vale, si nu are cine sa te ajute, si trebuie sa mergi dupa aia de unul singur cautand un fir de apa sau o sosea ca sa scapi de acolo.

    RăspundețiȘtergere
  6. am avut momente grele in viata. de fiecare data am fugit in natura, in munti. acolo am trecut peste, m-am intors victorios. stiu ce spui.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Rudolph tu lasi impresia ca ti-e lene si sa respiri .O fi asa n-o fi asa, numai tu stii .Daca iti vine chef de umblat prin paduri si vrei sa gasesti una primitoare si fara riscuri anunta-ma .Stiu exact locul.Poate iti mai trece comoditatea(vezi ,nu zic lene)

    RăspundețiȘtergere
  8. @raul sunt sigura ca stii.Am vazut cat iubesti natura si cat de bine te simti in sanul ei .

    RăspundețiȘtergere
  9. Chiar as fi curios sa aflu un exemplu de padure fara riscuri si inca si posibil de numit in mod autentic primitoare. Eu NU denigrez natura, chiar o RESPECT, dar o respect cu teama sincera, NU o consider de loc un refugiu, cum as considera de ex o posibila biserica construita de om, (chiar scriam despre asta mai devreme pe blogul meu), nu ma destreseaza absolut de loc, ci dimpotriva, ma obliga sa ma comport cat mai atent, atunci cand sunt in cadrul ei, sa am echipament corect de protectie personala si de comunicatii cu alti oameni din exterior daca ma aventurez cumva pe acolo, mai ales de capul meu, de unul singur, (lucru pe care in mod realist nu l-am facut niciodata, iar in grup de tineri fara ghid profesionist autorizat prezent eu personal nu l-am mai facut dupa varsta de vreo 18 de ani incolo, fiindu-mi deja de ajuns experientele de pana atunci).

    Voi nu ati vazut filmul Deliverance (1972, r John Boorman, cu d-nii Burt Reynolds si Jon Voight) ? Sau The Mosquito Coast (1986, r Peter Weir, cu dl Harrison Ford si d-na Helen Mirren) cu unul care iubeste atat de mult natura incat isi ia intreaga familie dupa el in jungla ? Sau ala documentarul regizat de insusi dl Werner Herzog, (regizorul filmelor despre lupta oamenilor de a civiliza insasi jungla, Aguirre-Wrath of God si Fitzcarraldo), Grizzly Man, (2005), cu ala care iubea ursii pana l-a mancat unul pe bune ? Nu mai zic ca in fiecare an mai mor cativa mancati de ursi polari chiar aici in Norvegia, chiar in ciuda training-ului si supravegherii competente, de obicei turisti tineri iubitori de natura asa ca si voi !

    Pe de alta parte, doresc sincer sa aplaud pe d-na Tamae Watanabe, din Japonia, care, la varsta de 73 de ani, a atins varful Everestului chiar ieri, (a doua oara in cazul dansei, ca il mai atinsese si la 63 de ani, batandu-si astfel propriul record de a fi cea mai in varsta persoana de sex feminin care a ajuns in varful acelui munte), si pe dl Bahadur Sherchan, din Nepal, cel mai in varsta barbat care a reusit acest lucru la varsta de 76 de ani !

    RăspundețiȘtergere
  10. Rudolph , daca te gandesti doar la riscuri atunci realizezi ca riscuri exista peste tot.Sigur ca trebuie sa-ti eie masuri de precautie si sa stii sa te opresti .E normal pana la urma.Te duci nepoftit de cele mai multe ori in "casele" multor animale .Le tulburi linistea , se apara.E firesc asa .Pe doamna am aplaudat-o sincer pentru puterea ei .Cred ca n-ai simtit in ca gustul padurilor dar eu iti zic (si nu sunt vreo curajoasa , am chiar tendite de ipohondrie ) ca padurea e cu adevarat locul in care te poti relaxa total si incarca total.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca e posibil pt ca eu personal ma reloaxez CEL MAI BINE pt mine personal efectiv ori de unul singur facand exact ce vreau eu si ce am toane sa fac in clipa aia, de obicei NIMIC, ori facand sex cu unul singur altcineva decat mine (3-way OK, din curiozitate, desi eu nu l-am incercat pana acum). Alte feluri de relaxare mie efectiv NU imi plac, NU suport si nu ma pricep sa ma relaxez IN GRUP, adaptarea mea personala la participarea la sedintele corporatiste obligatorii de relaxare in grup de la serviciul meu nr 1 au fost un adevarat CHIN, totodata NU am facut absolut niciodata parte din vreo gasca sau gang de prieteni, si nici nu m-a interesat si nici nu ma pricep la asa ceva. Si TOCMAI pt ca mersul in padure/in natura de unul singur este ceva de GROAZA personala fata de posibilele riscuri cat se poate de reale, iar in 2, habar nu ai daca nu te poti rataci la un moment dat, si/sau sa nu cumva sa ajungi intr-o situatie de tip Hansel si Gretel, ca totusi vrajitoarele din paduri sunt mai puternice decat 2 copii amarati, oricat de isteti si prevazatori ar fi fost ei, plus ca eu personal NU am avut niciodata un frate sau o sora, (desi mi-am dorit), ca sa fiu realist vreodata in vreo situatie de Hansel + Gretel, si sa stiu PRECIS ca pana la urma va fi OK impotriva Babei Cloanta, si TOTUSI, daca cel de langa tine, daca mergi doar in 2 intr-o padure nu e chiar de nivel de frate sau sora, eu NU as fi chiar atat de linistit, plus ca eu personal NU am talent sau abilitati reale de nivel de Hansel sau de Gretel, pe mine personal m-ar manca PERECIS Baba Cloanta de cum m-ar prinde, cu sau fara frate sau prieten langa mine, TOCMAI de aia zic ca mersul in padure pt relaxare e PREFERABIL in grup + si mai preferabil cu ghid profesionist autorizat acolo, la mine mersul in padure ar deveni ceva de nivel de efort de serviciu, (oricat de sexy ar fi ghidul, ca asa am mai fost motivat din cand in cand sa ma duc si in natura si dupa 18 ani incolo), deci nu ar mai reprezenta absolut nici o relaxare ! Voi chiar va plimbati chiar SINGURI asa de capul vostru prin PADURI adevarate ? Asa ceva mi se pare de nivel total Horror pt mine personal, eu daca as avea un copil sau un frate/sora ca voi, as face hipertensiune si ulcer de ingrijorare stiindu-va singur pe undeva prin vreo padure reala !

    RăspundețiȘtergere
  12. @Rudolph eu nu am fost chiar singura in padure.Am fost cu sora mea .Ei asta e, eu am o sora si daca ne rataceam probabil ca ne gasea pana la urma cineva.In privinta relaxarii in grup nupot decat sa ridic mana in semn de aprobare .Nu ma pot relaxa in grup cum de multe ori ma si plictisesc in grupuri .Singura nu prea reusesc sa ma plictisesc vreodata .

    RăspundețiȘtergere