miercuri, 4 iulie 2012

Dormim exact asa cum ne asternem.

Experiementul PDl -Basescu pe care poporul roman a dorit cu tarie sa-l traiasca , va lasa urme serioase in obrazul tarii.Si nu numai pentru ca politicienii sunt o adunatura de excroci ci mai ales din cauza lipsei de reactie a omului de rand. Romanul a permis guvernului PDl si parlamentarilor PDL sa incalce  legile, Constitutia , depturile omului  , fara macar sa maraie .Acest lucru i-a incurajat si mai mult pe politicieni in ceea ce priveste dezmatul democratiei .Dovada ...circul actual .Niciun politician nu e interesat de declinul economic al tarii .Ei stiu ca atunci cand nu vor mai avea bani de ros din buget , vor impune alte taxe .Toti , din ambele tabere fie se zbat sa acapareze cat mai multa putere fie  incearca sa mentina o parte din ea.Paradoxal, am auzit voci care au trecut pe nesimtite de la dezgustul fata de prostia orgolioasa a PDL la idea ca poate au dreptate .Si astfel ajugi repede la concluzia ca romanul nu are nici macar memoria propriului buzunar .Uita repede si actioneaza emotional in conditiile in care in cazul politicienilor ar trebui sa functioneze pragmatismul si intoleranta .In timp ce la Bucuresti , circul continua , Romania si romanii sufera o drama colectiva.Daca romanilor nu se pasa de propria drama , politicienii sunt chiar fericiti.Au liber la orice fara niciun fel de opozitie sin partea societatii .

4 comentarii:

  1. sunt in al 9-lea cer. nici nu-si puteau dori mai mult. nimeni sa-i traga la raspundere si toti banii pe mana lor

    RăspundețiȘtergere
  2. E o nesimtire fara margini ce se intampla intre politicienii lui peste din Romania in ultimii ani

    RăspundețiȘtergere
  3. Tocmai de asta sustin neprezentarea masiva la vot. Pentru a forta o schimbare radicala a sistemului si clasei politice. Se tot vorbeste despre Constitutie, dar se pare ca aceasta Constitutie nu poate asigura functionarea institutiilor si... nici macar supravietuirea lor, caci clasa politica (in totalitate) nu are interesul ca statul sa functioneze. Chiar nu are acest interes! Parca toti politicienii se asteapta la un colaps de proportii, caci toti se pare ca-si spun "Dupa noi, potopul!".
    Numai daca urmaresti lupta politica te prinde emotional si e suficient sa te cobori la nivelul unei lupte inutile pentru tara. E suficient sa incerci sa vezi care din ei are dreptate si care nu, iar aceasta incercare seamana cu descalcirea nodului Gordian. Istoria ne-a invatat ca nodul Gordian are o singura solutie: retezarea cu sabia. Adica o schimbare totala a clasei politice.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Mircea Vladut,de astea sunt de parere ca suntem vinovati cu totii.Noi, cei obisnuiti , normalii ca nu am luat nicioadat atitudine .Mult mai interesanta ar fi o greva fiscala din partea populatiei dar este imposibil sa-i faci pe toti sa gandeasca ca fara banii populatiei acesti politicieni de doi bani nu valoreaza nici cat doua cepe degerate .Nu am inteles niciodata aplecarea oamenilor spre toleranta fata de politicieni.Fata de ei nu cred ca trebuie sa avem vreo toleranta .

    RăspundețiȘtergere