duminică, 30 decembrie 2012

Rugaciune si libertate

http://www.youtube.com/watch?v=hKLpJtvzlEI

8 comentarii:

  1. Ai vazut recent filmul Requiem for a Dream, sau te gandeai la altceva, ca melodia respectiva a fost folosita ca soundtrack pt multe alte filme, spectacole de entertainment, etc, de atunci de cand a fost compusa special pt Requiem for a Dream ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu, filmul l-am vazut dar nu de curand .Da, stiam ca a fost folosita pe post de coloana sonora pentru film si apoi utilizata uneori foarte aiurea dar nu, nimic din toate astea .Ma gandeam la altceva si cand am cautat-o sa reascult si cand am postat-o .
    Un An Nou cum vrei tu sa fie !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. La Multi Ani !
      Pe mine m-a impresionat destul de puternic filmul Requiem for a Dream atunci cand l-am vazut, insa mi s-a parut INFIORATOR de deprimant...in nici un caz nu ceva ce doresc eu sa observ sau sa resimt cand ma uit la un film, fie el chiar si despre povestea unei autentice drame sau tragedii.

      Ștergere
  3. De acord, asa mi s-a parut si mie filmul insa piesa e senzationala si depinde ce te emotioneaza mai tare.La mine muzica are o mai mare rezonanta , poate cea mai mare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite ca m-am gandit la asta ascultand acum aceasta muzica, si acum cand am ascultat-o FARA film, nu mi s-a parut de loc deprimanta, ba chiar posibil usor vesel-triumfala, oarecum ca de fanfara, (asa ca sentiment, nu ca ritmuri, ca eu am apreciere ff slaba muzicala de ritmuri, tonuri, sunt afon, etc), deci am tras concluzia ca pe mine ma afecteaza tot imaginile mai mult, ca la film, era de fapt filmul care ma adusese asa la o stare aproape lipsita de speranta...dar nu sonorul lui muzical era "de vina", ci probabil el doar contribuia ca factor suplimentar pt a sublinia mersul aproape inexorabil catre din rau in mai rau, (deci tot oarecum "ca un mars cvasi militar" insa intr-o directie negativa, inevitabila).

      Ștergere
    2. Hmmm, eu sunt mai atrasa de sunete .Imi place foarte mult muzica si o alipesc imaginilor care imi vin in minte .Am incercat sa fac abstractie de film care e asa cum spui tu .Am luat doar muzica si mi-a creat imaginea unei rgaciuni universale si o stare de eliberare .Ciudat, avand in vedere filmul .

      Ștergere
    3. Am impresia ca in general baietii sunt mai sensibili la stimuli vizuali oricum decat fetele, si totodata si mai des afoni, desi desigur exista si exceptii, iar chestia cu afinitatea pt muzica chiar ca variaza ff mult de la individ la individ, nu prea tine asa de mult de sexul persoanei respective.

      Nu stiu daca ai vazut pe undeva ca eu am mai postat un link cu un test chiar misto legat de testarea afinitatii muzicale a cuiva pe 5 parametri, de la BBC. Eu am obtinut rezultate infiorator de proaste (adica de nivel de nota 1 pe o scara de la 0 la 100 !), dar am auzit ca si persoane care totusi au o afinitate muzicala mai mare decat a mea au gasit ca testul e destul de dificil. Daca esti curioasa, uite linkul aici,

      https://ssl.bbc.co.uk/labuk/experiments/musicality/

      Ștergere
    4. Fii sigur ca sunt curioasa.Printre alte defecte curiozitatea si lipsa rabdarii reprezinta niste caracteristici clare ale personalitatii mele :)

      Ștergere