vineri, 5 aprilie 2013

In urma noastra nu ramane decat iubire

Asa suna teorita in privinta omului .As fi de acord cu aceasta teorie caci, nu-i asa , daca lumea ar fi plina de iubire cine ar mai avea nevoie de medici si de terapii?! Dar am o nelamurire plecand de la idea ca nu, lumea nu e nici pe departe plina de iubire ci dimpotriva .Atunci cum sa ramane dupa un morman de ura, dispret, lacomie, ura si toate relele, doar iubire?

9 comentarii:

  1. Pai asa per global in urma noastra raman oameni si alti oameni, majoritatea capabili de iubire...mai ales ca totusi si majoritatea copiilor se nasc totusi din iubire, fie ca ii zice asa sau altfel, si indiferent ca unii cred in ea sau nu, sau uneori da si uneori nu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi o idee dar daca e asa ar fi trebuit ca macar o parte din aceasta forma e energie sa creasca daca ne raportam la populatie dar am o senzatie stranie ca e exact pe dossau poate perceptia mea e eronata avand in vedere ca acum 10 ani priveam lumea cu ochii de la acea varsta acum o privesc cu ochii de acum si o filtrez prin mintea de acum

      Ștergere
  2. Ura, dispretul, lacomia si toate relele se afla la alt nivel decat iubirea. Iubirea mi se pare un cuvant mare, nu stiu cati oameni de pe Pamantul asta pot trai iubirea, caci noi suntem centrati cu constiinta la nivelul acesta unde se gasesc sentimentele negative.
    Ca solutie (dificila) putem sa ne detasam de toate sentimentele acelea, astfel ne detasam de nivelul intreg si avem o sansa de a accede la nivelul unde se gaseste iubirea.
    Asta e o presupunere, nu sustin ca e adevarat ceea ce am zis.
    P.S. E foarte greu sa comentez cu numele blogului meu. Deasemeni e dificil de scris literele alea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totusi e spune ca in urma noastra, a celor de pe acest Pamant, de ce acest nivel , ramane dora iubire.As putea intelege ca atunci cand ne transformam doar in spirit nu mai suntem decta o forma de energie adica iubire . Dar ma intreb de ce nu a ramas constanta macar aceasta forma de energie ?!

      Ștergere
    2. Pt ca sufletele celor decedat nu stau buluc asa toate in jurul Terrei si se duc fiecare pe drumul lui in Univers, care Univers e fffff mare, posibil infinit, deci desi se nasc si decedeaza din ce in ce mai multi, (in rate variabile de spor demografic, dar per total asa in crestere totusi, cel putin pana acuma, desi uneori mai stagneaza, nu e o crestere continua), se tot duc asa departe si mai departe.

      Ștergere
    3. Aaaah deja o dam oe trecerea sufletelor in multivers, caci Universul nu este chiar singur asa cum rezulta din ultimele descoperiri ci e format din multe altele asa ca vorbim deja despre multivers.Si daca asta e teoria , intrebarea mea ramane.Daca sufletul migreaza catre Multivers , iubirea cum se mai perpetueaza p-e Pamant?Ca doar nu o creaza corpul fizic .

      Ștergere
  3. ..desi desigur ca habar nu am raspunsul plus nici nu cred ca matematoica e corecta, deoarece eu nu cred ca am trecut de un nivel de clasa a 6-a de intelegere a multor subiecte de scoala, fie mai reale, fie mai umaniste, dar ca imagine a unui Univers in expansiune, mie asa mi se pare ca poate sa fie, desi desigur ca mai poposeste cate un suflet pe o stea, se mai uita si inapoi, mai se odihneste, ca doar nu e la serviciu sa se tot duca inainte + din ce in ce mai departe asa constant...de aia probabil se mai se intampla si variatii de cantitate de iubire pe Terra de la un moment la altul, intr-un loc sau altul, dar noi asa la nivel de om individual in viata desigur ca suntem asa sensibili si simtim chestiile astea asa mai mult sau mai putin la nivel individual, (plus cu diferentele de rigoare in capacitatea noastra de a resimti date si de varsta, de etapa de viata, asa cum ai zis si tu)

    RăspundețiȘtergere
  4. Referitor la creatia iubirii: pai cel putin o parte a substratului pt capacitatea si potentialul de iubire exista si in corpul fizic individual al fiecarui om, de asta sunt chiar sigur, desi nu zic ca el e sursa neaaparat il izvorarii iubirii, dar macar un cadru, o rama, sau chiar mai complicat o ecluza, un pod mobil, ceva acolo tot e si in corpul fizic, asa cred eu. Cat despre ce cantitate e disponibila plus cat o fi disponibil si individul cu trup si suflet viu cu totul sa proceseze, iar habar n-am cat o fi si minim standard, (chiar cu variatii cu tot), si cat o fi variabil posibil individual, plus daca e mereu on sau e on si off, plus cine sau ce apasa pe buton, sau o fi automat ca la luminile alea sau la tasnitorile care sunt programate sa se aprinda si sa se stinga automat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eeeee, pe bune nu pot sa cred ca dupa ce nu mai exista acea licarire de viata in tine mai ramane ceva in corpul material.Dar sigur, daca asta stii tu sigur, nu pot decat sa te cred .

      Ștergere