sâmbătă, 11 mai 2013

Greata la superlativ.

Nu te poate dezamagi niciun animal , nicio planta , nicio furnica , nimic din ce ofera natura cu exceptia omului.Nu am aflat azi, am aflat cu mult timp in urma .De atunci si pana acum tot incerc sa-i dau omului importanta pe care ar trebui sa o aibe. Tot incerc sa ma conving ca omul e frumos si cu tot riscul iubesc omul, chiar daca se dovedeste de fiecare data cea mai urata vietuitoare de pe Pamant .A fi om a ramas din pacate doar o expresie invaluita in multa , prea multa si nejustificata lumina .Fac si eu parte din categoria vietuitoarelor numite oameni.Pe mine totusi ma mai pun multe pe ganduri , imi vad defectele, imi vand micimea.Sunt unii care isi transforma in mintea bolnava , mizeria in virtute .Ce sa mai speri de astfel de personaje?Nimic.Ce sa mai imparti cu astfel de personaje?Nimic . Ii catalogheaza pe toti drept prosti cand de fapt prostia este principala lor trasatura .Si cum sa nu fi dezgustat?Bine ca desgustul asta nu tine decat cateva secunde , pana reuseste mintea ta sa arunce intr-un colt indepartat personajul numit prea pretentios om. Cei care fac politica ,fie si la un nivel extrem de mic, au o trasatura in comun.Cred ca politica le deformeaza creierul si asa redus .Ii face sa creada ca ei sunt niste mici Dumnezei cand nu sunt decat niste lepadaturi .In capul lor insa imaginea despre sine e una pompoasa .

4 comentarii:

  1. Iata de ce cred eu ca tot mai multi oameni isi iau caini de companie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai cei care fac politica trebuie cumva sa isi vanda si imaginea de sine, si daca ar avea o tinuta deosebit de umila nu ar reusi in politica, deci face parte din program, din cariera sau activiatea respectiva pe care si-au ales-o, nu au cum sa aiba succes in aceasta activitate in alt fel. Desigur, ar fi ideal c aei macar in sine alor sa isi recunosca limitelle in mod autentic modest, chiar daca nu o vor afisa intotdeauna, dar asa ceva e destul de rar, si nu e nici ceva obligatoriu intr-o cariera comuna de politician obisnuit. Bine ca se sacrifica ei sa faca aceasta poltica si nu e obligatoriu pt tine sau pt mine sa depunem acest fel de efort, pt ca nici macar nu am reusi sa ne reprezentam pe noi insine ca lumea, daramite pe niste constituenti care si-ar pune increderea in noi. Desigur, nu avem nici dreptul de a ne plange de acest tip de politicieni oarecum mediocri, comuni, daca nu intram si noi in politica. E o alegere individuala pe care trebuie sa o faca fiecare, in legatura cu cat de activ politic este si in legatura cu ce domenii doreste sa aiba o voce publica, preferabil constructiva, nu asa doar de a ne vaita, ca de vaitat poate oricine, o fac destui, dar asta nu duce la nici un progres, ba mai da si apa la moara tot politicienilor si le da inspiratie ce sa mai zica in viitorul discurs fara ca sa depuna nici un efort deosebit de constiincios, si ramanand si ei la fel de mediocri ca si noi, majoritatea constituentilor sau beneficiarilor sau clientilor lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pfff problema e nu ca nu-si recunosc public mediocritatea ci ca pur si simplu li se modifica felul de a se vedea pe sine , devine un mod de viata .Asta chiar e patologie .Una e sa iti faci imagine pentru un scop , cu totul alta sa ajungi sa crezi ca ceea ce e in spotul publicitar ( minimalist vorbind) coincide cu realitatea. Din pacate si daca ai vrea sa intri in politica te-ar papa astia cu fulgi cu tot, adica ar fi inutil pentru ca ori te dai cu ei( ceea ce in mod evident te-ar face sa-ti pierzi respectul de sine) ori esti exclus .

      Ștergere