joi, 16 ianuarie 2014

Diferente mici dar esentiale

Parisul a pierdut suprematia in ceea ce priveste numarul de turisti. A fost batut de Londra. Cotidianul Le Figaro si-a intrebat insa cititorii ce anume lipseste Parisului pentru a recapata pozitia pierduta . Cele mai multe raspunsuri au fost legate de politete si amabilitatea locuitorilor orasului. Exista un interes major in randul francezilor in general si a parisienilor in special de a-si recapata pozitia dominanta in sectorul turistic. Nu am vazut pana acum o dezbatare publica in Romania in care sa fie implicata sociatatea in procesul de dezvoltare a turismului sau a orice altceva. Francezii sunt ingrijorati de pierderea locului 1 .Pe romanii nu pare a-i interesa cati bani reusesc sa atraga din turism. Ei sunt mai degraba dispusi oricand sa spuna cat e de nasoala tara lor. Ei, asta e diferenta!!! Nu meleagurile reprezinta problema ci mentalitatea gaunoasa si invidia distructiva. Romanul nu a invatat pana in prezent ca indreptandu-se catre propriile produse creaza prosperitate in tara lui si pentru el . El inca e de parere ca o vechitura de masina germana de exemplu e mai rentabila decat o Dacia noua facuta in tara lui. Si astfel pierde pe toate planurile.

2 comentarii:

  1. Eu cred ca este inevitabil ca o persoana aflata intr-o stare de dependenta,inclusiv financiara, fata de alta sau de altele,sa nu se simta oarecum frustrata laun moment dat de aceasta si sa nu aiba resentimente,desi suna unpic ca si cum si-ar taia craca de sub propriile picioare sau ar ucide tocmai gasca care ii da oua de aur, insa de aia intelepciunea populara, inclusiv a celei informate de diverse povesti, zicale,basme,etc, recomanda prudenta atat celor ff impulsiv de critici exact cand si fata de ce nu trebuie, cat si ooarecare indulgenta din partea cititorului fata de acest fel de rabufniri, unele din ele poate totusi chiar necesare,nu numai inevitabile, daca sunt poate considerate asemanatoare cu niste rabufniri adolescentine. Desi desigur trebuie corectate, nu lasate asa sa fie ff necontrolate sau salbatice, ca asta face parte din procesul de educatie civilizata a tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Moderatia in tot cred ca reprezinta o cale mai echilibrata, un drum care merge cu adevarat catre o tinta. Decat sa se urasca ei intre ei si multi propria origine mai degraba ar incerca un fel de respect de sine .

    RăspundețiȘtergere