duminică, 13 aprilie 2014

Perpetuarea la putere

Mintea scurta a romanului si aparenta capacitatea de strategie a lui basescu, la care se adauga slugarnicia unora, caracterul infect si mizeria altora, ii vor asigura acestuia perpetuarea la putere chiar si dupa ce si legislatia e satula de el.
Strategia de perpetuare la putere nu e vreo dovada de inteligenta. Ba dimpotriva, se bazeaza strictamente pe naivitatea si lipsa de educatie a oamenilor sip e vesnica tradare a altora. Asadar, scena “draga Stolo” se va repeta oarecum si la aceste prezidentiale insa de data asta protagonistii vor fi Antonescu si Klaus Iohannis caruia multi romani in naivitatea lor, si in tendinta lor de a considera ca solutia vine de la un salvator al neamului, ii atribuie niste merite inventate sau derivate din originea germanica a acestuia. Nu stiu de unde pana unde s-a perpetuat idea asta, poate tot dintr-o lipsa de informare multilevel ca zic asa. Ramane de vazut cum vor evolua lucrurile insa eu cred ca asta e formula prin care se va incalca din nou vointa majoritatii impusa in mod legal prin vot . Un lucru e cert pentru mine. Politrucii care fac astfel de jocuri pentru a ajunge si perpetua la putere ar trebui sanctionati cu eliminarea totala din viata politica .


2 comentarii:

  1. da, ca neam, mi se pare ca avem o 'sete' de a fi pacaliti, ceva teribil.
    Resimt si eu 'setea' asta, dar la nivel personal. Altfel, la nivelul optiunilor si increderii in politica ... aici sunt imuna la pacaleli.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt de parere ca ar trebui schimbata idea omului providential. De aici ni se trag multe rele. Fiecare e dator sa-si faca meseria/[rofesia cat mai bine, sa se educe cat mai mult, sa respecte munca bine facuta si nu niste functii capatate sau furate si sa respecte pe sine. Fara respect de sine nu poti respecta nici mediul, nici tara, nici istoria si cu atat mai putin semenii tai.

      Ștergere