duminică, 31 iulie 2011

Romania intre tradare si uitare

Banca Mondiala prin reprezentantii ei trambiteaza ca Romania pare a fi salvata .FMI prin tov Franks ne asigura ca suntem foarte bine cum suntem.O sa vina o zi in care vom afla, probabil, cat au costat aceste neadevaruri rostite de cele doua institutii financiare.O sa vina o zi in care probabil ca vom afla ca aceste vorbe goale au costat cat un tezaur pe care il platim noi fortati de cei care tradeaza interesele fiecaruia dintre noi .Dar pana va veni acea zi multi dintre noi deja s-au culcat pe laurii vorbelor goale si spun oarecum dojenitor :Vezi ma ca a facut basescu reforma?.Nu intelegi ce anume a reformat.In toate institutiile statului domneste un haos de nedescris(in toate comit abuzuri chiar  sefii acelor institutii numiti, evident , politic ), prin spitale bate vantul ca in cimitire, prin scoli e nebunie.Undee reforma?Cheltuielile de personal prin ministere si agentii au crescut .Unde e reforma?Ce au reformat?Cand vom afla cat a costat vanzarea asta a Romaniei va fi prea tarziu .Pentru naivi insa bucuria incepe deja si se va sfarsi odata cu alegerile din 2012 .(basescu cu b mic e sugestiv asa ca sa ramana asa )

2 comentarii:

  1. Uite o chestie ciudata: marii luminati ai teoriei economice zic ca s-a facut reforma. In afara de faptul ca reforma adevarata inseamna niste schimbari structurale, se zice ca s-a echilibrat balanta intrari-iesiri a bugetului de stat. Economia s-a micsorat, deci incasarile sunt mai mici, in ciuda cresterii taxelor. Cheltuielile cu salariile bugetarilor chiar au crescut cu putin. Deci unde este echilibrul realizat prin "reforma" al bugetului?? In taierile de fonduri de la invatamant, sanatate si ce alte servicii publice ne mai ofera statul contra impozitelor platite de noi?? Asta e reforma lor! Platim mai mult (taxe) pentru a obtine mai putin (servicii publice)!
    Dar nu e numai atat. Reforma lor mai inseamna imprumuturile de la FMI, care subventioneaza aceleasi pierderi ale bugetului, care au ramas "nereformate". Imprumuturi care urmeaza a fi platite din... pierderile actuale si viitoare ale bugetului?!
    E atat de evident ceea ce spui tu incat alte cuvinte in afara de minciuna, manipulare, tradare, si vanzarea tarii (asa cum o fi ea) nu exista. Scopul FMI pare falimentarea Romaniei, la fel ca si a Argentinei in anii '90. E singura explicatie.
    Imi place cum ai pus problema.

    RăspundețiȘtergere
  2. @mirceavladut , din pacate multi semeni de-ai nostri considera ca tot ce vine de la straini e neaparat si bun.Ori in acest caz se poate remarca cu usurinta jocul mizerabil al acestor institutii .Sigur, ele isi vad de interesele lor.Cine isi imagineaza ca Banca Mondiala sau FMI sunt niste societati de binefacere isi imagineaza eronat.Sigur ca ele au niste interese si atata timp cat guvernul unei tari si presedintele ei sunt dispusi sa le faca jocurile apar si declaratiile de felul asta .Pe ei ii inteleg.Nu ii inteleg pe cei care nu vad evidenta

    RăspundețiȘtergere