miercuri, 5 mai 2010

Moartea Apusenilor amanata

As fi foarte fericita daca as avea mediul social,economic si evident politic prielnic in asa fel incat sa pot impartasi prietenilor mei din spatial virtual numai lucruri frumoase dar din pacate starea noastra nu este una de acest fel.Totusi exista si vesti bune.Otravirea romanilor cu cianuri a fost amanata pana in 2011 .Nu parlamentarii nostri au facut acest lucru ci parlamentarii europeni.Rezolutia prin care se interzice pana in 2011 utilizarea tehologiilor de minerit pe baza de cianuri a fost adoptata de Parlamentul European.
As vrea totusi sa reamintesc faptul ca in timpul dezbaterilor pe aceasta tema ,europarlamentarul roman,Elena Basescu a tinut un discurs in favoarea mineritului pe baza de cianuri.Caci nu ea era candidata la otravire.Odraslele panaramelor politice din Romania au suficienti bani cat sa fuga mancand pamantul din tara asta dupa ce vor reusi, cu toata rezistenta acestui pamant, s-o faca praf si pulbere.Stau si ma gandesc nu i-o crapa obrazul de rusine,nu Elenei Basescu caci ea nu are nici rusine si nici obraz, ci lui Bogdan Baltazar de la care ai pretentii caci este un om educat .Si iata ca ceea ce spunea Einstein in urma cum multi ani, anume :"Numai in oamenii de stiinta profund religiosi vom mai putea avea incredere", se adevereste pe z ice trece.Bogdan Baltazar e un om foarte educat dar ii lipseste constiinta .
Asadar , gratie PE, dezastrul ecologic de la Rosia Montana a fost amanat.Sa speram ca nu vor face alte matrapalzacuri politicienii nostri mai ales ca Videanu a pus in ultima vreme o presiune extrem de mare pentru a se infaptui procesul de otravire cu cianuri.Depinde si de fiecare dintre noi daca vom acepta moartea Muntilor Apuseni .

In alta ordine de idei sunt sigura ca suntem in punctul de a ne mai salva si singuri si a nu mai astepta salvarea din alta parte .

6 comentarii:

  1. Doamne , e nenorocire ce se intampla n tara asta a noastra, nu stiu , cred ca singura solutie ar fi sa plecam naibii de aici , dar unde ca de facut ceva noi astia mici nu prea avem ce sa facem , pentru ca ne dau altii n cap, degeaba iesim in strada , degeaba tot, totul este inutil aici si nimic nu se indreapta spre mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si ce stim e atat de putin fata de ceea ce fac maimutoii astia care s-au infipt in politica.Mai rau este faptul ca nu avem alternative, ca oamenii cu adevarat remarcabili si cu moralitate(caci exista, sunt sigura ca exista doar ca sunt tacuti) nu fac parte din clasa politica.De cate ori am avut si eu aceiasi pornire, de a pleca din tara dar m-am gandit si razgandit de fiecare data.

    RăspundețiȘtergere
  3. La emisiunea Codul lui Oreste de vineri,poate ai vazut-o, Oreste si dr. Ovidiu Bojor au avut curajul de a spune exact ce se intampla la Rosia Montana. De vazut si de ascultat. Probabil ca emisiunea va fi descarcata si pe youtube.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am urmarit emsiunea pentru ca sunt o mare admiratoare a dl dr Ovidiu Bojor.Au dat la un moment dat adresa lui de email dar nu am apucat s-o notez.O ai cumva?Pentru ca eu cred ca suntem multi cei care avem principii asemanatoare si atunci trebuie sa sustinem acesti oameni

    RăspundețiȘtergere
  5. fiatlux@rdslink.ro- sper ca am scris-o bine ca a luat-o repede

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc foarte mult Mihaela.Au tinut-o foarte putin pe ecran si pana s ama ridic eu din pat a disparut.Iti multumesc din suflet

    RăspundețiȘtergere