miercuri, 3 august 2011

Mi se pare ca...

Basescu nu poate sa fie presedinte de stat.Nu ii permit nici educatia si nici comportamentul.I-a placut probabil smechereala de cartier si haimanalacul de vaporean si n u reuseste sa se ridice deasupra acestui nivel.Foloseste un limbaj impropriu si are apucaturi rele .Felul in care comunica il discrediteaza total.Daca mai adaugam si lipsa sa de gandire , subiectivismul si lipsa moralei avem oarecum un profil complet al badaranului care isi face loc cu pumnii .Ciudat insa ca nimeni nu comenteaza iesirile chiriasului de la Cotroceni.Trece de la a spune ca o alianta nu poate da un guvern , ca asa zice Constitutia insa guvernul propus si sustinut de Basescu este tinut in brate de o alianta si nu de un singur partid.Apoi il ameninta pe Plesu (si nu zic aici ca Plesu ar fi cu adevarat un om de cultura.Mai degraba un oportunist care a si-a mentinut o aura de intelectualitate curtand rand pe rand puterile).Il ameninta asa cum fac tiganii cand platesc ei pe cineva sa le faca un favor si nu il primesc.Ce fel de presedinte e asta?Apoi mai trage o aghioasa verbala .I se pare ca Artion, controversatul si inexistentul ministru al economiei scapa de :baietii destepti din energie”.Insa doar I se pare intrucat ministrul mediului tocmai a aprobat montarea unor hidrocentrale pe unele rauri din Arges .Si nu le monteaza statul ci niste “afaceristi” ale caror datorii la bugetul de stat nu mai pot fi nici macar contorizate.Ce sa mai vorbim despre protectia mediului?! Apoi “afecariostii” astia vor vinde current produs ieftin cu preturi colosale si gata averea.Intre timp pagubesc bugetul statului de sute de milioane de euro, bani pe care ii recupereaza Basescu de la pensionari .Romanii au totusi un comportament ciudat.Cand sa fie implicat mai adanc in scandalul Flota, Basescu a fost propulsat de alegatorul turmentat fix pe o functie care ii asigura imunitatea.ce fel de gandire e asta?Cumva asemanatoare chipului lui Basescu?Lista e foarte lunga dar ma opresc aici .

6 comentarii:

  1. Sărut mâna Ana !
    Eu am fost marinar odată , cândva şi nu prea sunt de acord cu haimanalâcul marinăresc pentru că am întâlnit oameni minunaţi cu care încă sunt prieten . Ştiu destul de bine că sunt excepţii , la care dealtfel te-ai referit aici .
    Pe de altă parte , eu sunt adeptul unui preşedinte nu neaparat cu multă cultură şi nici cu valeităţi de orator ci al unuia hotărât şi ferm . Dacă facem o retrospectivă din toţi de până acum (adică dupa '89) el îmi pare cel mai hotărât şi cu punct pe "i" , chiar dacă nu sunt un fan al lui , chiar dacă nu vorbeşte alambicat şi nu lasă loc interpretărilor . Oricum îl prefer în locul celor al căror discurs îţi ia ceva timp de rumegare , fără a spune de fapt nimic (aşa cum au mai fost).
    Acum este un semn că totuşi se vrea ceva şi că se "taie în carne vie" lucru ce trebuia făcut în timpul "oratorilor" când încă stăteam acceptabil cu economia , dar care au preferat să ne poarte cu zăhărelul şi vorbele frumoase şi pe vremea cărora s-a stricat tot ce se putea.
    Oricum nu văd înlocuitorul ca să nu mai zic "tămăduitorul" .
    Sunt de părere că avem nevoie de un dictator care să schimbe tot începând cu constituţia şi parlamentul care dealtfel este cea mai mare putere dar care stă în umbra celor ce nu ştiu lega cuvinte pe care îi scot în faţă mereu mai mult cu fiecare nouă "poznă" .

    Deci pe cine să votăm ?

    RăspundețiȘtergere
  2. @Sorin, esti surprinzator si ma opresc aici din respect pentru libertatea fiecaruia de a se exprima.la fel cum si eu sunt de parere ca taiatul a fost doar in carnea vie a celor mai defavorizati oameni.Imi pare rau , dar asta este adevarul .Eu nu vreau un presedinte hotarat si ferm pentru ca hotarat si ferm a fost si Ceausesc , a fost si Hitler.Eu vreau un presedinte intelept, demn , diplomat , educat.cei care vor presedinti fermi se pot gandi putin la Hugo Chaves si el e ferm , la Fidel castro ca sa ne referim la contemporani.Eu nu vreau astfel de presedinti pentru ca nu cred in omul providential.Si daca ar exista un astfel de om democratia nu are de-a face cu providenta si nici cu puterea exercitata de un singur om.Nu vreau sa conving pe nimeni de nimic pentru ca oamenii nu pot fi convinsi .Ei traiesc bucuria si drama pe propria piele dar nu, Basescu nu a facut nimic nici ca primar si nici ca presedinte decat foarte mult rau si a tradat .Restul e doar balareala de-a lui .

    RăspundețiȘtergere
  3. Referitor la romani si la modul lor de gandire pe care zici ca nu-l intelegi, eu cred ca Basescu nu a castigat alegerile, ci doar ca contracandidatii sai le-au pierdut. Si este, deocamdata, potrivit cu tendinta de manelizare a societatii. Nu gangsterii sunt cei care fac legea la noi? Printre ei se afla si Basescu, care poate ca e un fel de lider al lor. A fi prostan e o mandrie azi, gratie indobitocirii populatiei si "devalorizarii" valorii. Da, Basescu e un bun reprezentant al acestei devalorizari.
    Inca o chestie. Interpretarea aceasta a Constitutiei dupa bunul plac arata nu numai dispretul fata de legile democratiei, ci mai mult de atat: arata ca deja clasa politica este cu totul rupta de populatie; se bat intre ei fara sa le pese de vot! Noi votam cum credem, iar ei ocupa puterea dupa alte principii decat vointa populara, dupa legile mafiotilor din America anilor prohibitiei (poate ca nu e tocmai reusita comparatia, insa cred ca intelegi ce vreau sa spun).

    RăspundețiȘtergere
  4. Bun , admit , nimic de zis , nici de completat doar cu o obiecţie : am zis ferm cu sensul de a nu da inapoi de la calea dreapta pentru a face unora sau altora pe plac.
    Acum , spune-mi te rog , un cineva , oricare care înaintea lui a facut ceva , si daca nu este unul care ar fi indicat pentru a face ceva în urma lui . Eu unul nu ştiu . Hai sa privim in curtile vecine unde la nivel mai mic (pentru ca au o Europa in spate)la fel ca la noi s-a taiat in carne vie. A mers . Metodele au fost aceleasi . Au fost ajutati intr-un final si deaceea nu am vazut acelasi presedinte neputincios ca la noi.

    A taiat salarii ? Si altii au taiat dar nu au fost vazuti asa prost ca la noi . De vina nu este cel ce le-a taiat ci acei oratori care au aranjat in asa fel . Sa nu imi zici ca e normal ca un militar sergent sa zicem sa aibe salariul mai mare decat directorul unui liceu si nici ca un politai sa iasa la pensie la 48 de ani . Astea le-au aranjat demult iar acum s-a vrut remedierea . S-a putut ? nu ca nu avem legiuitori capabili. Ba nu , as zice , de fapt asta-i ideea doar ca nu prea stiu cum sa o spuna . Sper ca vom mai discuta si la urmatorul care sunt sigur ca va fi si mai si . Masurile drastice sunt antipopulare si se rasfrang adesea asupra conducerii .

    Parerea mea !

    Precizez inca o data , nu sunt adept basescian dar nici atat al predecesorilor .

    RăspundețiȘtergere
  5. @mirceavladut ai dreptate.de altfel asa a fost inca din 95 parca.Si atunci a fost la fel.Din pacate nu avem pe cine sa alegem.Avem doar posibilitatea de a nu mai alege pe cel care e functie .Nu a fost nicioadata o alegere.A fost de fiecare data un vot de blam pentru cei aflati la putere .Asta nu inseamna ca nu mai trebuie sanctionati in niciun fel.Acum poate mai mult decat oricand .Si da, trebuie sa-ti dau iar dreptate .Societatea este manelizata , indobitocita si de altfel asta si-au dorit.Cu cat oamenii gandesc mai putin cu atat e mai usor sa-i duci de nas .

    RăspundețiȘtergere
  6. @Sorin,tara asta in primul rand a fost organizata ca republica semiprezidentiala prin urmare presedintele are un rol restrans .Din start nu se pupa organizarea tarii cu felul de manifestare al lui basescu.In privinta taierii salariilor as vrea sa-ti spun ca de fapt de suferit au suferit cei cu salarii mici .salariile au fost taiate otova , nu s-a tinut cont de nimic asa ca pana la urma au suferit cei care oricum aveam salarii de doi bani.In privinta politistilor as vrea sa-si dau o veste .Ei continua sa se pensioneze la 48 de ani si chiar mai devreme , au fost recuperate asa zisele taieri, serviciile sunt platite bine merci, salariile alea nesimtite de care vorbeau cu atata emfaza si boc si basescu nu sunt taiate deloc .Ele sunt la fel de mari si surpriza , cheltuielile cu personalul bugetarul au crescut .Zi-mi tu acum cum se face ca desi s-au taiat salarii cheltuielile au crescut ?Eu nu zic deloc aici ca ar fi vreunul din politichia romaneasca vreun Dumnezeu .Nici vorba.Toti sunt care mai de care pentru ca cei care au respect de sine s-au ferit sa intre in cloaca asta de gunoaie si iata-ne ajunsi in situatia de a nu mai gasi ceva bun in politic .Dar asta nu inseamna ca trebuie lasati acolo .E foarte mult populism in discursul lor .E foarte multa minciuna .Mai mincinosi decat astia de acum nu cred ca au fost altii .In teritoriu e dezastru .Ce se vede le Bucuresti e nimic in comparatia cu atitudinea de vatafi din teritoriu .vatafi au fost si ceilalti dar astia de acum sunt si prosti si foarte agresivi la modul propriu , o sleahta de betivani notorii .E populat partidul asta cu tot felul de otrepe.Asadar partea cu salariile cade pentru ca de fapt ea nu a avut un caracter echitabil .A fost multa vorbaraie goala si rezultat zero .

    RăspundețiȘtergere