miercuri, 22 februarie 2012

Alegeti sau culegeti

Cred din ce in ce mai mult ca daca nu intervenim cu totii , Romania este pe cale sa fie distrusa complet si iremediabil.Se minte prin toate colturile ,se fura de peste tot , ca nicioadata, se moare cu zile la orice varsta .Cred din ce in ce mai mult ca lancezeala in care ne-am complacut atata amar de vreme, ne-a adus in situatia de a fi pe punctual unei distrugeri in masa.Mihai Razvan Ungureanu – o solutie buna pentru 60 la suta dintre romani-asa zic unii ca le-au iesit calculele prin sondaje.Baiatul asta este un ilustru necunoscut pentru cei mai multi dintre romani .O minciuna si o latura mai mare decat rezultatul acestui sondaj nu se putea decat intr-o tara muribunda.Bolnavii de cancer lasati sa moara in chinuri.Care e diferenta dintre regimul actual si cel fascit?Aia faceau cercetare pe cei pe care ii omorau , cercetare care a ajutat ulterior Germania .Astia nici macar asta nu fac.Se trambiteaza peste tot ce pungi de gaze naturale s-au gasit in Marea Neagra.Nu sariti in sus de bucurie .Nu sunt ale voastre.Americanii au fost mai iuti de picior , traiau cand noi dormeam in mocirla minciunilor politice si asteptam san e spuna niste idioti criminali ascunsi in spatele partidelor politice ca o sa traim bine .Singuar lor preocupare actuala este vopsirea partidului din care fac parte .Si noi continuam sa lancezim .O sa ne alegem si noi cu ceva din asta dar partea noastra va fi una rea.Avantajele sunt ale altora .M-am incapatanat sa nu plec din tara traind cu iluzia ca voi reusi aici sa schimb ceva, sa fac ceva.Mi-e teama ca nu am facut cea mai buna alegere.Inca ma mai gandesc la asta si mi se face parul maciuca atunci cand vad cum bucata cu bucata, tara asta este distrusa si oamenii din ea lasati sa moara in chinuri .Ei nu vor muri cu noi.Cand corabia va fi pe punctul de a se scufunda sobolanii politici carora le-am permis atatea marlanii vor sarii din ea .Au bani destui sa traisca fericit si fara griji in alte locuri .De unde?De la noi din buzunare.Le-am asigurat bogatia sacrificandu-ne propriile vieti si pe ale copiilor copiilor nostri.Invidia, nepasarea fata de cei de langa noi, rautatea si  prostia -astea  toate ne-au dus  unde suntem acum

11 comentarii:

  1. eu am o premonitie sumbra ca atunci cand ne vom trezi, nu va mai fi nici o tara, nimic de recuperat, doar bocete si plansete.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei de asta ma tem si eu.Cum am si spus, am din ce in ce mai mult senzatia ca Romania e pe punctul de a-si da duhul cu oamenii in interiorul ei .

      Ștergere
  2. Doar re dl Mihai Razvan Ungureanu- desi se afla intr-o pozitie ingrata in acest moment si este in mare un necunoscut, eu imi formulasem deja o parere despre el mai inainte pe cand era ministru MAE si a demisionat, dupa parerea mea, cu integritate la vremea aia, in 2007, din guvernul Tariceanu. Am remarcat acea demisie la vremea aia, si mi-am format o parere buna despre aceasta trasatura de caracter, integritatea. Alte lucruri nu stiu despre dansul. De asemenea, a mai crescut in varsta + alt fel de experiente de atunci si nu stiu in ce sens l-a influentat experienta ulterioara + de viata de atunci. Eu personal daca ar fi vreodata in viitor sa fie dl Ungureanu candidat pt pozitia de presedinte al Romaniei vs dl Marian Vanghelie, (asta fiind viitoarea alegere prezidentiala ideala, dupa parerea mea, cu datele din aceasta vreme, pt Romania), probabil as vota pt dl Vanghelie, insa nu as fi suparat daca ar iesi dl Ungureanu.

    NU glumesc si nu iau lucrurile astea la misto. Despre dl Vanghelie m-am mai exprimat in public mai de mult pe alte bloguri, si efectiv mi-e lene sa ma tot justific si sa explic de ce si cum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce ti se pare ca se afla intr-o pozitie ingrata?Intreb si eu , na .Am si eu curiozitatile mele?

      Ștergere
  3. Pai a fi prim ministru in Romania, mai ales sub curenta administratie a pres Basescu, imediat ar scade nota la popularitate oricui.

    RăspundețiȘtergere
  4. ...cu minim 18 %, (chiar daca e o persoana fara repros si considerat o persoana cat de cat competenta)

    RăspundețiȘtergere
  5. ...iar daca e de tip Emil Boc, ajunge bataia de joc a tuturor prin definitie.

    Plus e intotdeauna ingrat sa fii prim ministru intr-o perioada in care stii deja ca economia nu se va relansa in urmatoarele 18 luni, si mai urmeaza sa continui si masuri in general nepopulare legate de salarii, pensii, sanatate, etc., in general sa suustii "sandramaua" ca sa lasi timp celorlalti sa se pregateasca pt viitoarea campanie electorala. In felul asta dl Ungureanu chiar se afla in pozitia de a "se sacrifica" pt sustinerea concreta a procesului de continuare a dezvoltarii democratiei in Romania. Insa dansul, deoarece este in general un om real integru si constiincios, are si poate sansa de a se lasa cunoscut mai bine de populatia generala a Romaniei, si isi poate construi o baza mai larga de sustinere in caz ca se va hotara sa candideze in viitor pt pozitia de presedinte. Adica nu ii plang eu de mila in mod special. E OK, dar e, desigur, de muncit...si nu stiu daca asta il pasioneaza pe dansul in mod special, de a fi presedinte, sau chiar politica in general, la el mi se pare mai mult o chestie ca doreste sa "puna umarul", sa faca ceva concret pt Romania, (plus poate mai exista in spate si ceva ambitii familiale, din partea sotiei, poate si a parintilor, efectiv aici speculez total)...dar efectiv nu cred ca avea la ce alta posibila pozitie sa aspire, ca efectiv, daca e interesat de politica in continuare, cred ca ar fi chiar pacat pt cariera lui politica sa se incheie pe postul de prim ministru sub administratia Basescu, si chiar ar merita sa incerce pt presedinte...nu stiu daca insa chiar isi doreste sincer asa ceva, sau daca crede/e sigur cu adevarat la nivel concret si realist ca poate face ceva util pt Romania in acest fel...insa aceasta imagine de incertitudine si de usoara vaga nesiguranta pe care i-o atribui eu acum, e, mai mult ca sigur, si transmisa oarecum mass-mediatic, pt ca el nu este inca in pozitia de viitor candidat pt presedintie si acum, normal, nici nu ar fi potrivit sa para chiar asa de "infocat pasional" interesat de "salvatul tarii", de PDL, de a fi un "popular", etc, plus nu e stilul lui, el fiind mai mult ca sigur un om in general echilibrat emotional, insa sunt sigur ca daca se va decide pe viitor sa candideze, va avea consiliere PR adecvata ca sa stie cum sa prezinte si o imagine mai decis-hotarata, nu asa nesigura sau oarecum retrasa ca acum, pt ca mie mi asta mi se pare oarecum dincolo de prudenta obisnuita care ar fi oarecum de asteptat de la o asemenea pozitie, dupa cum ii ziceam, ingrata. Mai vedem. (Eu de fapt nici nu m-am uitat la el atent de cand a devenit prim ministru. In cele cateva declaratii publice pe care le-am vazut, mi s-a parut total OK.)

    RăspundețiȘtergere
  6. @Rudolph , baiatul asta Ungureanu nu sufera de vreo boala rara si incurabila si astfel sa putem discuta despre "fatalitatea" care l-a lovit in momentul in care si-a pus fundul in scaunul de premier.Eu nu prea inteleg nici marea admiratie in care au cazut toti.Ce li s-o parea atat de genial la baiatul asta, nu stiu.Sa ajungi sa fii pupat peste tot doar pentru ca stii sa folosesti niste cuvinte intr-o fraza mi se pare ridicol de-a dreptul .In fine , despre demisia lui Ungureanu sa nu mai vorbim.Ea nu a fost nicidecum un act de curaj/morala/constiinta sau ce-oi vrea tu .Una peste alta nu pot sa cad in admiratie cand vad un unul care stie foarte bine un lucru-OPORTUNISMUL.Si ma tot intreb cand om vedea in functii copiii aia destepti ai Romaniei si tot felul de urmasi ai nomenclaturistilor .

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am vrut sa zic ca demisia a fost un act de curaj sau moral in sine, (ca nici nu stiu daca MU a dorit neaparat sa demisioneze atunci, probabil ca i s-a spus ca trebuie sa demisioneze, plus ca nu il consider cumva vreun dizident), ci ca a fost facuta, atunci cand s-a infaptuit, cu integritate, in mod integru si serios. Nu am vazut multe asemenea exemple in istoria politicii sau culturii Romanesti post 1995 (de cand am fost eu mai atent la politicieni, plus capatasem si acces la Internet pt posibile alte cautari si eventuale comparatii).

    Eu habar nu am cine a fost "nomenclaturist" rau sau bun pre 1989 ca in 1989 aveam doar 9 ani, nici macar nu sunt sigur ce inseamna "nomenclaturist" si cine indeplinea criteriile pt a fi considerat nomenclaturist in Romania pre 1989, plus pe parintii mei nu i-am auzit folosind acest cuvant in casa nici pre 1989 nici dupa, si nu l-am auzit nici la TV pre 1995 (adica pre Internet, ca dupa 1995v eu nu prea m-am mai uitat la TV), sau la Vocea Americii, programul de radio destul de educativ pe care tin minte ca-l ascultam in casa seara oana cand s-a desfiintat emisiunea respectiva. Dar chiar as fi curios sa aflu ce inseamna pt tine cuvnatul nomenclaturist si daca iti aduci cumva aminte unde si/sau de la cine l-ai invatat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Hello , ce mai faci draga mea, iti impatasesc deplin opinia ca Romanica noastra draga nu mai poate fi salvata, poate printr o minune de la Doamne Doamne, atat.
    Pacat , obiceiuri si traditii ca la noi nu gasesti niciunde, insa asta este adevarul curat ,e pe moarte .
    Cred ca ar fi un lucru intelept in situatia data sa gasesti un viitor in alta tara , ca si mine dealtfel, pentru ca e pacat de copiii tai , daca ai , sa creasca acolo , e pacat si de tine ca om sa nu incerci sa ti faci o viata frumoasa.Stiu, e cumplit , e groaznic , dar nu avem incotro , nu i speranta pentru noi romanii, vina noastra sau nu , cine mai stie.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Deea draga, sunt prezenta inca in spatiul virtual chiar daca nu am mai scris de multa vreme pe blog.Mi se pare ca ceea ce simt eu simt multi, mi se pare ca e inutil si mi se pare ca nu am ce sa mai spun.Acum am si unele preocupari legate de sanatatea fizica , nu grave dar deranjante.Iti multumesc foarte mult pentru mesajul tau .Ma tot intreb de ce naiba ies in fata numai javrele cand exista atatia oameni de calitate in jurul nostru.Eu inca stau pe ganduri cu plecatul asta.Chiar daca multi te iau in ras cand aud asta eu iti spun cinstit militareste ca eu chiar iubesc tara asta .Te pup cu drag

    RăspundețiȘtergere