duminică, 19 mai 2013

De ce vor francezii sa-si puna ignoranta in frunte?

Ma tot intreb de ce insista francezii sa ne arate din cand in cand fie propria ignoranta, fie rasismul .Aaa, sigur , o sa sara , culmea, niste compatrioti sa-mi explice ca s-au saturat bieti francezi de cersetorii care vin din Romania( desi nu toti sunt din Romania) . Pai dragii mei , atunci cand vrei sa iei resurse , sa fii un fel de guvernator peste mai multe tari trebuie sa stii ca nu pleci doar cu resursele tarii respective ci si cu gunoaile din ea .Apoi, inainte de a incepe sa te distrezi n-ar fi mai bine, ca sa nu starnesti dezgust, sa te informezi?!! Sa vezi si tu diferenta intre una si alta ? Daca tot ai ifose de superioritate poate ar fi bine sa demonstrezi ca le ai pentru ca le meriti .Altfel nu faci , draga francezule, decat sa cazi in ridicol. Succes pe viitor !

10 comentarii:

  1. Aoleu ! Ce s-a mai intamplat acum cu francezii ? Zau, nu am mai urmarit presa in ultima vreme, si nu mai stiu nimic. Ultimul lucru din Franta pe care-l stiam era ala cu casatoria gay, dar aia nu are de a face cu Romania, dar oricum credeam ca acum, gata, au terminat cu politica si au intrat in pregatiri pt vacanta de vara, asa cum face orice politician si jurnalist francez respectabil dupa discutarea evenimentelor legate de sarbatoarea oamenilor muncii de la 1 mai !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce fac ei constant de ceva timp.Personal nu-i cred niste tampiti ci mai degraba ticalosi ceea ce ii descalifica si mai rau .O parte din ei sunt cu adevarat ignoranti din moment ce savureaza emisiuni tv de trei parale .

      Ștergere
    2. Dar, zau, am dat si Google in mass media de lb franceza. Nu zice nimica rau. Zice doar de 2 filme documentare rmanesti recente Odessa si inca unul care nu mai stiu cum ii zice, plus zice de vizita d-lui Traian Basescu in Franta si declaratia lui ca standardul de viata din Romania va atinge pe cel al UE de vest in 3-5 ani, si altceva nu mai zice. Nu am auzit de nici un scandal asa la nivel international. In plus pe CNN (desi asta e pe lb engleza) a zis ca un tanar elev roman Ionut Budisteanu a luat premiul cel mare al tinerilor oameni de stiinta organizat de Intel si a castigat 75 000 USD plus faima internationala, oportunitati de viitor, etc. Asta am auzit eu despre Romania recent in plan international, nu am auzit despre nici un scandal, sau vreo gogomanie deosebita, in nici un caz ca atunci cu carnea de cal in primele zile de la inceput, sau ca acum 2 veri sau chiar vara trecuta cu tiganii. Daca e tot despre tigani, pai asta e o nimica toata, ca in fiecare vara zice ceva despre ei, dar nu zice asa ceva deosebit de rau, adica nici macar la nivel de tabloid nu e prea interesant ce zice, au intrat in peisaj, s-a obisnuit lumea cu ei, gata, acum alte lucruri de scandal par de prim plan. Poate in presa locala de audienta mai restransa sau intr-o anumita parte a presei politice sustinatoare de anumite partide care sunt mai in opozitie sau mai nebagatte in seama sa zica ceva, asa in scop mai mult electoral, sa agite lumea, ca sa-i bage si pe ei in seama cineva, dar in presa aia mare nu zice nimic deosebit. Iar in presa americana de lb franceza, ca exisat si asa ceva, in aia nu mai zice nimic de Romania din 2012, asa ca nu mai e de interes deosebit, nici bine nici rau, totul pare a se fi asezat pe un fagas cat de cat stabil. Ma duc sa verific si pe Al Jazeera sa vad daca macar arabii zic ceva rau despre Romania !

      Ștergere
    3. P.S. In sfarsit am gasit ceva mai rau pe Al Jazeera, ca inca sunt cazuri prea multe de TBC, dar totusi nu zice curautate, zice mai mult asa cu compasiune, adica nu e de nivel ca s-ar recomanda turistilor sa nu viziteze Romania.

      Ștergere
    4. Of dar curios mai esti!!!! L-au parodiat pe Cristian Mungiu transformandu-l in ...cersetor evident .

      Ștergere
    5. Eh asta nu e compasiune.E tot ignoranta fie vorba intre noi.Daca ar fi sa o luam pe directia asta cate tari ar trebui ocolite din cayza riscurilor mult mai mari pe care ti le asumi .

      Ștergere
  2. Ah, daca e vorba de a-l parodia pe Mungiu...pai intre artisti asa ceva se practica, se poate considera o adevarat reclama ! Chiar dac aa fost ceva de prost gust, nu este totusi cev acare poate semana serios a denigrare reala. Vorbesc la modul total principial, nu am vazut faza, nu stiu despre ce e vorba, insa, zau, am vazut destul show-uri de comedie de genul asta cu parodierea unor monstri chiar sacri, fie ca acestor ale convene asau nu, fie ca unii considerau asta de bun sau de prost gust, adica e o chestie ff comuna in lumea de entertainment, de show-biz...chiar si daca Mungiu face filme considerate "serioase" sau "artistice", e tot entertainemnt, asa la modul mai larg ! Pai daca Mungiu rar fi fost deja la Hollywood, zau, numai in parodii din astea il tineau seara de seara, tocmai pt ca ar fi fost (si chiar este in SUA) atat de apreciat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei de acord ,nu pe mine tb sa ma convingi dar vezi,e un subi8ect pe care il tot freaca francezii.Ar putea sa fie mai inventivi plus ca nu a fost chiar asa , o simpla parodie din moment ce au sarit tot institutiile lor, ca ale noastre dorm in papuci , sa se delimiteze si sa bla bla impotriva Canal + .Eu nu simt nevoia sa indulcesc actiunile lor pentru ca nu sunt facute doar ca umor ieftin si asta stiu toti, inclusiv ei .

      Ștergere
  3. Sa fim atenti, tiganii sunt in Franta dinainte sa intram noi in UE si chipurile, sa vrea Franta sa ne fure.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raul,te-ai intrebat ce ar fi fost Franta in acest moment daca nu ar fi fost cuceritoare?Nu ar fi profitat de multe teritorii cucerite, de exercitarea puterii? Eu sunt foarte atenta la ce vorbesc si nu stunt deloc impotriva Frantei, stiu ce a facut ptr Romania , ce n-a facut ptr Romania dar cand spun ca atunci cand vrei sa iei resurse ( si crede-ma ca asa e, vezi ce avantaje au niste monopoluri franceze in Romania) iti asumi ca vei lua vrei nu vrei si o parte a gunoiului. Daca nu ar fi numai flecareala electorala poate ca as fi inclinata sa-i dar dreptate dar ...Tiganii, dragul meu raul, vor fi mereu peste tot, au ajuns ei si in Canada si SUA dar nu sunt produsul nostru !!!!!Pe mine nu ma deranjeaza decat ipocrizia politicienilor francezi , atata tot .Dar de aici si pana sa crezi ca Franta ne tine pe noi, e cale lunga.Da , Franta are multe beneficii si face multi bani in Romania dar pentru asta trebuie sa stii altfel crezi ca le esti inferior si ca ei te ajuta pe tine .

      Ștergere