vineri, 24 mai 2013

Neseriosi vs clevetitori

Raman tot pe langa francezi si tocmai ce iese un deputat intr-o emisiune televizata sa spuna in gura mare ca Romania este un stat neserios care toaca bani europeni in scopul, chipurile, de a intrega tiganii si in acelasi timp exporta tigani.Ce nu vrea monsieur Pierre Lellouche sa spuna, e ca tiganii nu reprezinta o problema strict a Romaniei ci reprezinta una cel putin europeana . Nu spune monsieur Lellouche cum ai putea sa-i tii pe tigani in interiorul granitelor fara sa le incalci dreptul de cetateni europeni la libera circulatie .Nu inteleg nici de ce trantorasii de prin guvern nu dau niciun fel de replica. Eu l-as ruga pe domnul Lellouche sa ia Franta toti acei bani pe care, chipurile, contribuabilul european ni i-a dat noua si sa-i ia si pe tigani la integrat in tara lui .Daca monsieur Lellouche reuseste, promitem sa-l felicitam in public. Daca nu, o sa ne permitem sa le spunem francezilor ca sunt doar buni de gura si ...atat .

12 comentarii:

  1. Pai trebuie sa tii cont si ciene Lellouchesi care e functai lui plus pozitia lui politica in propriul lui partid, si propria lui cariera din Franta. UMP-ul, coalitia de oartide de centru si de dreapat, din care apartine dl Lellouch, e pe cale de a se cam destrama intern in ultimul an, de vreme ce chiar oameni de baza fondatori au parasit-o. Stanga este la putere in Franta atat la presedintie cat si in parlament. Dl Lellouch are nevoie de voturi si de sustinere de unde o apuca astfel incat sa isi continue cariera poltica. Subiectul tiganilor este unul deosebit de bun la a fi exploatati mediatic pt ce vrea fiecare pt sine. Totodata dl Lellouch este cel al carui nume a fost asociat cu expulzarea romailor din Franta acum 2 ani, cand el avea functia de insarcinat cu afaceri pt straini si minoritati, ceva de genul asta, cand asta a fost o chestie chiar destul de controversata si scandaloasa, si multi chiar din gruparea lui politica s-au cam dezasociat de el. Desigur ca Lellouch va incerca sa de avin ape altii, plus incearca sa isi re-creeze o baza de sustinere acolo in cadrul partidului lui, adica ce zice el nu e catre romani aat de mult cat e catre ai lui din Franta. E discurs politic clar, nu e rostit dn vreo pozitie curenta de putere executiva, nu are vreo functie, nici macar nu influenteaza pe prea multi decat aia care doresc sau oricum sunt inclinati a fi influentati de el, iar chestia cu aratatul cu degetul catre altii nu asa la nivel de justete obiectiva, ci pe o problema in legatura cu care el insusi stie ca are bube-n cap, e clar o pozitie de slabiciune. Are o oarecare prezenta mediatica deoarece este si expert din asta pe diverse talk/show-uri, dar zau daca sta sa il asculte cineva pe dl Lellouch acum la sfarsitul lunii mai, cand toata lumea e innebunita cu examenele de sfarsit de an ale copiilor lor si abia asteapta sa plece in vacanta de vara. Zau.

    (va urma)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine e domnul Lellouche stiu , ai dreptate , insa prea se arunca poroblema tiganilor doar in capul nostru.Pana acum cativa ani ne tot aratau cu degetul ca ii discriminam, acum cand discriminarea e in floare la ei, ne sugereaza sa-i discriminam .

      Ștergere
  2. Adica chestia asta cu tiganii va fi dezbatuta incat pe viitorii 50 de ani, plus va crea joburi de studiii si manageriat si coordnare si catering conferinte politice si de integrare, etc, pt o gramada de persoane atat in afara Romaniei cat si in interiorul Romaniei pt o gramada de tineri someri din UE, adica nu e chiar asa de rau. Intre timp tiganii o duc ff bine mersi acolo unde se descurca fiecare, cei pe care ii vad eu pe aicea sunt deosebit de bine integrati in peisaj, nu arata deloc flamanzi, sau neglijati, sau ca nu ar avea cu ce sa se imbrace si unde sa doarma, au transport, bani de transport unde vor...si eu, zau, abia astept salariul ca sa-mi pot reinnoi abonamentul pe metrou ! (glumesc, dar nu prea glumesc, adica vreau sa zic ca e chiar destul de clar ce fel de integrare doresc unii, si ca acest fel de integrare pur si simplu nu este dorita si nici potrivita pt tigani, pt ca tiganii nu au sa devina vreodata sedentari si asezati asa legati de un orasel al lor si cu scolile lor, asa cum propunea dl Lellouch acum 2 ani de cerea autoritatilor romane sa ii precizeze lui unde au de gand sa ii plaseze pe tiganii pe care avea Franat de gand sa ii expulzez, zau, de parca statul Roman ar fi putut sau ar fi dorit chiar sa ii cazeze asa in vreun perimetru organizat, intr-un un fel de suburbie cu garduri probabil, asa cum au bogatasii din SUA, ce naiba ! Adica totul e dej aridicol. Desigur, nu ma refer la tragediile celor care sunt implicati in activitati reale criminale, sau trafic de minori, sau abuz de minori, etc, Doamne fereste, dar zau, astia pe care-i vad eu pe aici nu se angajeaza in asa ceva, ei doar cersesc si mai canta si fac spectacole artistice, or mai face si ceva pungasii de buzunare, sau mici ciordeli, poate si ceva prostitutie, dar adevarul e ca nu cred ca reusesc tiganii sa faca prea multa prostitutie ca piata prostitutiei e controlata de altii deosebit de mult mai duri decat tiganii, iar traficul de droguri la fel. Desigur ca nu vor sa isi dea copiii la scoala, si nu vor sa stea locului. Chesti asat nu cred ca o va rezolva nici Lellouch, nici statul roman, ddecta poate daca se re-instaureza cumva vreun regim de sclavie si atunci tiganii vor fi din nou legati de pamant. Dar cum sa stea locului cand sunt bani de castigat din activitati itinerante. Ce, altii nu sunt comisi voiajori si trnu calatoresc pt business ? Si tiganii la fel. Si ei chiar o fac si pe cont propriu de multe ori, nu cheltuie din banul contribuabilului sau fonduri NGO ca sa calatoreasca acolo pe Coasta de Azur, sau naiba stie unde mai calatoresc acesti diferiti businessmeni si politicieni, unii din ei chiar din aia caritabilii, de la NGO-uri, carora mereu le platesc altii voiajele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu daca Franta, dar UE a dat f multi bani pt aceasta problema. Insa Romania ca Romania, banii nu mai sunt, problema persista. Asta in Romania. In Franta se cheltuie f multi bani cu tiganii nostri. Rezultatele nu se vad. Tiganul ca tiganul.

    Nu vreau sa supar pe nimeni, dar nu cred ca e corect sa vorbim despre acest subiect atata vreme cat nu stim ce fac tiganii in Europa si cu intram direct in contact cu ei. Nici nu va puteti imagina ce fac tiganii in orase, isi fac nevoile pe monumente ziua in amiaza mare, fura, fura si fura. Francezii sunt disperati, asa ati fi si voi/noi daca niste straini mizerabili ar veni in fata usii voastre si v-ar teroriza pe voi si pe copiii vostri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi incorect sa nu vorbim din punctul meu de vedere.Daca problema asta ar fi tratata ca una care intereseaza pe toata lumea probabil ca ar fi oarecum mai usor de rezolvat .De ce sa nu vorbim? Tiganii nu sunt produsul nostru cu care noi ne rusinam ca l-am facut prost.Cred ca stiu foarte bine ce fac tiganii in Europa .Am vazut multe din "realizarile" lor .Francezii sunt disperati?Pai sa rezolve problema si sa incerce sa nu o mai paseze oricui.Tiganii sunt si ei cetateni europeni si au dreptul la libera circulatie .Intrebarea mea e alta.De ce au mai multe drepturi decat noi?Pentru tine cine cheltuieste bani sa te integreze?Mie imi par tiganii mai egali decat restul si toata lumea cauta sa eticheteze alte tari in loc sa-si rezolve problema .

      Ștergere
    2. Ca sa nu ai cumva impresia ca am ceva impotriva francezilor, iti spun ca ador Franta cu liveralismul ei , cu fanteziile si felul ei unic, ador cultura franceza, muzica franceza , vorbesc franceza pentru ador limba franceza .Per ansamblu sunt un fan Franta .

      Ștergere
    3. Nu sunt tiganii lor, nu au nici o obligatie fata de ei. Daca vor bani sau viata a la francaise, sa munceasca, la fel ca mine si ca altii. Insa nu pot scapa de ei, trimit 2 acasa se intorc 3 si tot asa.

      Ștergere
    4. Nici ai nostri in rest de acord cu tine

      Ștergere
  4. Tiganii nu sunt prosti. Isi cunosc drepturile si profita de ele.
    Si francezii au tiganii lor, la fel ca oricare alta tara. Tiganii plecati din Romania sunt TIGANI ROMANI. Daca ar veni tiganii francezi in Ro si ar face ce fac cei romani in Franta, ce ai spune?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ceea ce am spus si cand au venit infractori italieni, francezi, arabi etc .Platim niste oameni care trebuie sa se ocupe de infractionalitate.Nu pot baga in aceiasi oala infractorii cu savantii, hotii cu oamenii care isi vad de treburile lor.E o poveste lunga in ceea ce priveste tiganii.Pe mine ma uimeste lipsa de solidaritate a romanilor. Si francezii si italienii se desolidarizeaza de infractorii lor, nu am vazut pana acum un francez punandu-si tarana in cap din cauza unor grupuri infractionale franceze insa vad, iata, romani, care dau cu pietre nu in infractori ci intr-un intreg popor, culmea, chiar poporul din care provin.Nu te intrebi insa ce rol au de fapt aceste campanii de denigrare in masa a unor cetateni veniti din alta tara, nu? Nu te-ai ganditi ca in spate e o lupta electorala comoda care ii lasa pe candidati oarecum nejudecati pentru lipsa lor de actiune reala in ceea ce priveste bunastarea oamenilor pe care vor sa ii reprezinta .Eu as incerca o abordare mai putin abrupta in ceea ce priveste problema tiganilor care pana la urma reprezinta o minoritate. Nu am vazut pana acum francezi care sa se considere vinovati sau sa se autoblameze pentru agresivitatea sau infractionalitatea francezilor de origina magrebiana .Exista o distinctie clara in mintea lor .Asa exista si in mintea mea si cred ca problema asta necesita o documentare mai ampla, mai mult decat a citi diverse in presa pentru ca de exemplu , daca nu stiai, iti spun ca acele milioane de euro platite de la bugetul UE(la care apropos cotizeaza fiecare cetatean roman, platitor de taxe si impozite, nu stiu in ce proportie tiganii) sunt derulate pentru integrare de niste asociatii ale romilor care fac numai ce nu trebuie cu acei bani.Daca sunt totusi luate la intrebari, imediat oracaie ca sunt discriminati si ghici cine sare in apararea lor?Ei bine exact cei care acum intr-un mod mizerabil amesteca romanii cu romii.Esenta problemei nu consta in ai cui cetatenii sunt acesti tiganii ci ce facem cum ei .Caci, Raul atunci cand ai obligatii ai si drepturi si atunci cand te-ai inscris intr-un club beneficiezi de aceleasi drepturi cu toti clubului. Eu asta as face. Eu vobesc mult cu francezi care nu cunosc realitatea romaneasca.Din fericire francezii au o oarecare deschidere catre intelegerea problemei insa a ma rusina ca exista tigani infractori, iarta-ma nu pot.Nu-i consider produsul meu asa ca nu am niciun motiv sa ma simt nici umilita, nici inferioara nici unei alte natii. Dar, asa cum spuneam, ai nevoie de o intelegere reala a lucrurilor, de argumente solide, de o pozitie fireasca si atunci nu te mai simti nici dator nici egalul infractorilor.Infractori exista peste tot, nu am inventat noi infractionalitatea si daca te uiti mai atent o sa observi ca fata de marea infractionalitate astia au ramas la stadiul de gainari.Sigur, unii sunt mai destepti decat noi si isi ascund neputintele in spatele unora ca noi care simtim nevoia ciudata de a ne uri unul pe altul in mod paradoxal.Altfel din punctul meu de vedere, polemica este foarte buna, diversitatea de idei e intotdeauna constructiva.Nu doresc sa te conving ca am dreptate insa nu doresc nici sa te convingi singur ce inseamna escaladarea unui astfel de sentiment de ura la adresa unui intreg popor din cauza proastei intelegeri a lucrurilor la nivelui maselor si din cauza ticalosiei clase politice in tandem cu cea a presei. Traim intr-o lume in care imaginea face totul.E cumva virtuala .

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu vreau sa intelegi gresit, nu ma rusinez ca vin din aceeasi tara cu tiganii romani, numele meu deschide usi aici in Franta si am spalat multe din pacatele romanilor, prin comportament si corectitudine. Eu ma refer la faptul ca francezii, la fel ca mine sau ca tine, sunt agresati de tigani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu iti face probleme, eu nu judec pe nimeni.Gandesc ca fiecare are minte prin care isi trece informatiile si apoi polemizez cu tine pentru ca stiu ca am cu cine .Sigur ca sunt agresati si agasati de ei cum suntem si noi satui pana in gat dar singura noastra vina (si a noastra si a lor ) e ca nu punem presiune pe autoritati(toate cate sunt) sa ne fie respectate drepturile si noua, celor care tinem din banii nostri si bugetele tarilor in care cotizam si bugetul UE din care chipurile se integreaza tiganii.Idea e ca ignoranta e extrem de paguboasa si ca e bine sa fie facuta o distinctie clara intre tigani si romani.Asta pentru corectitudine.Altfel, asa cum iti spuneam,francezii oricum sunt mai destupati la minte si daca te obosesti un pic sa le spui adevarul despre Romania chiar nu sunt probleme cu ei.

      Ștergere