sâmbătă, 5 aprilie 2014

Singuri intre oameni

Proteste la Bruxelles contra austeritatii, contra bajbaielilor politice care din pacate afecteaza toata populatia desi calitatea politicienilor este din ce in ce mai joasa. E dreptul lor si e normal sa iasa in strada si sa-si ceara drepturile. Asa trebuie sa faca orice popor care se simte agresat de aia pe care ii plateste si ii desemneaza sa il reprezinte. Insa altceva ma uimeste de fiecare data cand apar astfel de proteste. Ma uimeste cum o mana de oameni nu tocmai geniali reusesc sa pune in tabere beligerante persoane care au aceleasi probleme. Se vehiculeaza si se inoculeaza tot timpul idea ca cei din fortele de ordine actioneaza la comanda si ca e normal sa fie asa dar de fiecare data ma uimeste lipsa de imaginatie si de o parte si de partea cealalta a protestelor. Modul in care furia oamenilor nu se mai indreapta impotriva alora care le provoaca raul ci impotriva unora asemeni lor si iese un fel de razmerita inutila .Ce simplu ar fi daca oameni n-ar abandona idea de solidaritate .S-au lasat insa ademeniti de tot felul de concepte cica moderne si au ajuns sa fie singuri intr-o mare de oameni .

2 comentarii:

  1. Ana Maria, mie mi-a scapat total stirea despre protestele de la Bruxelles, probabil fiindca presa la noi nu prea mentioneaza de proteste contra austeritatii, ca sa nu dea idei.
    Insa am si eu aceeasi parere ca si tine, ca in societatile de azi lipseste cel mai mult solidaritatea si ca, in lipsa ei, nu vom progresa cu nici un pas. Ne va fi la fel de rau ca mai inainte, daca nu chiar mai rau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, au fost mentionate la si altele ca si presa are grija de circul politic. Au grija toti sa ne bage in cap idea ca esti pe cont propriu pentru ca nimeni nu ar mai putea face nimic impotriva oamenilor daca solidaritatea ar fi inteleasa . Eu sunt foarte sceptica in ceea ce priveste intelegerea solidaritatii :(

      Ștergere