vineri, 11 ianuarie 2013

Agenda primarului

Daca v-ar pune cineva sa faceti agenda primarului orasului in care locuiti ce i-ati cere sa faca?

15 comentarii:

  1. Sa implementeze un program de joburi mai utile pt cetatenii romanii necalificati decat distribuitul de presa contra comision, daca tot le-a dat voie sa vina pt joburi in Norvegia acum (alaturi de bulgari), pt a curata gheata de pe trotuare, deoarece exista risc real sporit de fisurari de coaste si alte vanatai si fracturi, plus asa pot creea si loc mai propice si pt concetatenii lor neinteresati de lucru si doar de cersit...adica e chiar la nivel de cooperare internationala si win-win pt toti !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesanta viziune .Nu m-a pus nimeni sa fac agenda vreunui primar dar am avut o curiozitate dupa ce am avut o experienta bizara .

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Nu, nu , fara a te gandi la faptul ca asteapta propuneri sau sa muncesti pentru el.Serios.Ce-ai vrea tu ca locuitor al nu stiu carui oras sa faca primarul pentru orasul tau .Dar n-as vrea generalist gen sa arate bine, sa fie bine ca sa nu fie rau .

      Ștergere
    2. Sa scoata la curatenie, in fiecare zi, pe fiecare restantier sau datornic.

      Ștergere
    3. Uite, asta mi se pare o idee constructiva si buna pentru intreaga comunitate .

      Ștergere
    4. Ei, acum sa va spun ce am constat .A avut loc o inlanire a unui primar cu locuitorii orasului .Mi s-a parut extrem de bizar faptul ca oamenii s-au luat la harta intrucat fiecare isi apara cartierul si considera ca e prioritar sa mature cineva in spatele blocului si nu de exemplu sa fie adunati cainii de pe strada, sa fie aduse centrale care folosesc gunoiul pentru producerea energiei termice(mai ales ca gunoi exista din belsug peste tot) si care ar putea reduce costul intretinerii pentru toata populatia .Nu se gandea nimeni la propuneri care sa modifice existenta intregii comunitati, ba erau si enervati de faptul ca cineva gandeste per global.Nu-i interesa deloc marirea suprefetelor verzi ale oraselor insa erau interesati de asfaltarea si ultimei bucati de gazon.Am vrut sa stiu care e opinia pe larg dar din pacate nu am avut de conversat decat cu Raul si cu Rudolph .Ma intreb cand vom inceta sa mai vedem doar in varful propriului nas si o sa ne dorim planuri de viitor .Ce sa mai spui ca se distrug prin indiferenta bunuri pentru care generatia actuala nu a facut nimic.Albiile raurilor sistematizate in trecut sunt lasate intr-o paragina totala si risca distrugerea in totaliate.Nu ne pasa catusi de putin de asta pentru ca din pacate lucrurile marunte si fara importanta reala sunt mai aproape de nasul nostru .Nu ne gandim nici macar un minut ce lasam generatiilor viitoare si din acest motiv incet dar sigur distrugem tot .

      Ștergere
    5. exact. dupa principiul sa faca altii, noi nu facem. noi nu avem nevoie sa fim exemple.

      Ștergere
    6. Ha ! Ha ! Eu recunosc ca m-am gandit mai mult la coastele si salele mele proprii, dar macar ma bucur ca am incurajat primarul sa participe la creeare de joburi cat mai diversificate si pt oamenii necalificati din diaspora romana mai nou sositi pe aicea, daca tot au fost invitati la munca, mai ales stiindu-se ca aici nu se poate capata un job daca nu ai o diploma de calificare (plus Bac, desi preferabil master) in absolut orice, chiar si ca maturator de strada...ca rezidentii norvegieni pe termen mai lung si permanent oricum au venituri asigurate fie ca au job sau nu, (ca mastere, ba chiar si si PhD-uri chiar au deosebit de multi), si de aia probabil (macar partial) nici nu curata nimeni niciodata vreo gheata de pe trotuare.

      Ștergere
    7. Mai rau.Am auzit ceva de genul :ce ba eu sunt mai prost sa fac?sa faca altii ca eu nu-s prost.de unde idea, habar nu am

      Ștergere
  3. @Rudolph, nu numai costele tale se plibau pe strada.Intr-un oras se plimba multe perechi de coaste .Macar nu te-ai interesat bateria de la chiuveta din bucataria ta si punct.E o diferenta, nu crezi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, recunosc ca m-am gandit si la coastele altor semeni oameni, dar de la acest gand duios din creierul meu personal si pana la a misca si pune eu mana mea pe o lopata de zapada sau un sca de sare de dat pe gheata este totusi o cale fuizilogica destul de lunga...adica intr-un fel nu ma simt nici eu chiar asa de altruist, ba chiar un adevarat dinozaur ! (ca una din teoriile extinctiei lor zicea ca din cauza ca la ei neurologic dura ff mult ca un gand din creierul lor nascut de vreo perceptie de ceva periculos din jur sa calatoreasca si sa se manifeste in vreun raspuns util motor la muschii lor periferici, de ex sa dea cu o laba sau sa o ia la goana din fata pericolului)

      Ștergere
    2. Amuzanta comparatia ta cu dinozaurii:)

      Ștergere
  4. Oho , cred ca m-ar da afara el pe mine . Pe de alta parte nu cred ca as vrea vreodata sa fiu in pielea unuia . Am vazut de multe ori cum functioneaza aceasta „meserie” acum mai mult ca niciodata . Puterea primarului de obicei e relativa si depinde mult de „spatele” ales si de cele mai multe ori „spatele” alege , chiar şi primarul .
    Paradoxal este că functia este cu atât mai „vânată” cu cât contractele în derulare sunt mai multe şi mai greu de dus la finalizare , mediu propice şpăgii .
    Nu ştiu ,cred ca fiecare din noi am fi primarul ideal atât timp cât nu detinem functia respectivă , apoi ramâne de văzut deaceea ideal ar fi ca fiecare primar să aibe oameni incompatibili cu functia dar care sa completeze agenda , ar fi foarte ocupati atunci iar noi am trai in cele mai frumoase orase cu conditia de baza să fie si să fim impartiali .
    Idilic nu ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista si primari care chiar au transformat localitatea pe care o administreaza intr-una frumoasa .Exista primari in schimb care au cheltuit sume enorme de bani ca sa faca tot felul de enormitati .Eu nu le-as plange de mila absolut deloc.E o functie pe care nu ti-o pune cineva in carca si n-ai incotro.Nu, chiar nu le-as plange de mila .Apoi , primarii care au tot castigat alegerile sunt cam vatafi si in partidul din care provin .Nu sunt chiar asa de oropsiti .

      Ștergere