luni, 21 ianuarie 2013

Batranii sunt incomozi

Batranii devin din ce in ce mai incomozi pentru gurvene.Desi si el o persoana destul de in varsta, 72 de ani, ministrul japonez de finante a declarat ca statul ar trebui sa lase batranii sa moara mai repede.Ciudata atitudine din partea acestui om dar ma intreb de ce nu da un exemplu in acest sens .Urata devine lumea in care traim .te foloseste pana la epuizare si apoi te-ar vrea mort.

16 comentarii:

  1. 1. Se vede ca probabil nu ai copii. Daca ai avea copii cred ca ai prefera ca batranii sa moara cat mai rapid decat sa ajungi sa te framanti ca copii tai personali vor munci 60 de ani ca sa poata intretine si ingriji la nivel de pensionar in azile de lux pe acei batrani din jurul lui.

    2. Desigur ca NU sunt cinic, totodata eu personal sunt anti-suicid asistat si anti-eutanasie, chiar si in cazuri in care unii ar considera ca ele pot fi acceptabile pt omul implicat respectiv. Eu chiar doresc din tot sufletul ca toti batranii, inclusiv eu cand voi fi batran sa traim cat mai mult timp posibil, in cazul meu personal chiar si dement 100-150 de ani in PLUS (pt ca daca sunt dement oricum nu sufar atat vreme cat nu ma doare fizic ceva, de ex o mica pietricica in pantof, sau o escara infectata de la zacut in pat), chiar si pana la ruina bugetului contribuabililor acelei tari si cu pichete de la maj populatiei in fata azilului meu ca sa imi fie "scurtata suferinta" mie personal pe motive "etice".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am copii dar am parinti si am vazut multi batrani care se atarna si de ultimul fir de viata.Nu cred ca asa gandesc oamenii.Din spirit de autoconservare cred ca oamenii isi doresc sa traiasca ca si tine , voila

      Ștergere
  2. P.S. Cazul in care copii tai personali ar munci 60 de ani ar fi chiar cel optim, deoarece in realitate, peste 2/3 din acei copii vor fi someri si nu vor putea sa-si gaseasca joburi, chiar si cu diplome si ultra-calificati sa fie si ff inteligenti + harnici, tot din cauza mea si a altor batrani de genul meu care ne vom agata de joburile noaste cu dintii pana la pensie si chiar si dupa ca sa putem avea acces la un azil ceva mai acatarii ca sa nu decedam de foame sau deshidratare chiar asa din primii ani !

    RăspundețiȘtergere
  3. P.P.S. Eu vreau azil cu pui de foca de tip robot japonez personal care sa-mi tie de urat, (ca iti canta si-ti zice Buna ziua, plus te indeamna sa-l mangai si-ti pune si un film frumos cu DVD in timp ce alti robotei mai mici de tip R2D2 manipulati de la distanta de alti pensionari inca in putere care lucreaza de la ei de acasa pt un ban in plus imi vor aduce cafeaua la pat si mancare si ma vor ajuta sa ma mai intorc de pe o parte pe alta, cf BBC), NU vreau pui de foca robot made in China, ca ala precis se va defecta mai repede si am sa incep sa ma plictisesc si sa ma deprim si sa ma cert cu roboteii R2D2 si se vor supara pe mine pensionarii inca in putere care ii manevreaza pe aia, si nu o sa-mi mai aduca cafeaua la fix ci cu 5 minute intarziere !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha cred ca iti faci o imagine mult prea idilica in ceea ce priveste caminele de batrani.

      Ștergere
  4. Cred ca e o problema de punct de vedere. Adica: omul traieste pentru societate sau pentru el insusi?
    Altfel privind lucrurile: ai platit pentru pensie - inseamna ca aia sunt banii tai. Daca nu ti-i da, inseamna ca e vorba despre un furt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect Mircea, sunt de aceiasi parere .Numai ca putinii puternici ne privesc ca pe niste nevertebrate numai bune de a fi folosite si ulterior aruncate .Poate avem si noi partea noastra de vine in ecuatia asta .

      Ștergere
  5. Mie personal NU imi pasa cum m-or privi altii, pe mine uneori am avut impresia ca unii m-au privit si ca si cum eram extraterestru, nu mai zic de cate ori am fost confundat cu un preot catolic, desi nu am nici in clin nici in maneca cu biserica romano-catolica nici la nivel profesional, nici macar personal asa de vreo afiliere oficiala, in ultima vreme fiind chiar iar mai catre agnostic decat credincios, (decat poate ca mi l-am pus pe Papa Benedict al 16-lea in lista de Twitter + am mai dat click pe website-ul Vaticanului, care ofera chiar posibilitatea de a viziona Capela Sixtina in 3-D interactiv), insa eu personal sunt om, deci am si drepturi de om, care or fi alea, (si alea de pe Declaratia Universala a Drepturilor Omului, dar si alea pe care le aleg eu, ca om, la nivel etic deliberativ), si, desi stiu ca e important sa fii si util pt societate, eu in primul rand traiesc in mod egoist si am intentia sa traiesc cat o fi sa fie de mult posibil, in mod total egoist, efectiv asa la nivel de principiu etic incapatanat de fix personal al meu ! (desi mai rationalizez si ca e si etic fata de creatorii mei directi concreti parintii mei + si poate chiar si fata de creatorii mei originari teoretici D-zeu + mama Natura)

    Uite site-ul cu Capela Sixtina, ca e misto, toti se pot invarti pe acolo pana chiar ametesc, sa dea zoom, canta si muzica, (desi se poate inchide prin click pe nota muzicala din stanga jos, daca e deranjanta), etc !

    http://www.vatican.va/various/cappelle/sistina_vr/index.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Egoismul este o caracteristica umana existenta intr-o mai mare sau mai mica masura in fiecare dintre noi .Nici mie nu-mi prea pasa ce zic/cred altii despre mine.E treaba lor nu a mea.

      Ștergere
  6. Desigur, am sa incerc sa traiesc cat mai mult pe spinarea altora din societate decat cea a oamenilor ff dragi si importanti pt mine, adica pe cea a contribuabililor la buget, din care oi face si eu parte asa din cand in cand, dar precis fac si altii, nu numai eu, si eu pe aia altii doresc sa ii mulg cat pot de bine, ba am sa fac si mofturi sa-mi dea robot personal made in Japan NU made in China, acolo, la azil, (chiar si daca nu mi-l da, eu TOT am de gand sa fac o mica pancarta, pe care mi-o voi pregati inca de acuma, cat inca nu sunt dement) !

    NU imi pasa ca sansa ca eu personal sa am copii care sa ma intretina pe mine si bugetar si pe altii e ff mica in comparatie cu copii si nepotii altora pe ale caror eforturi harnice ma voi baza ca sa ma intretina pe mine la pensie + azil o perioada cat mai indelungata, plus eu chiar si daca voi avea un consort legal iubitor, in primul rand sper sa decedeze el primul, si in al doilea rand NU pe el ma voi baza, ba chiar am sa-l indemn sa divorteze de mine si sa ascunda orice posibila avere comuna, astfel incat sa nu ii pretinda statul sa cheltuie din banii nostri cu mine, ci sa cad total economic pe spinarea contribuabililor, inclusiv chiar si unii copii si nepoti ai contemporanilor mei, la batranete ! Sunt ff egoist din acest punct de vedere ! Plus ca desigur ca nu am sa ma agat TOCMAI de acel consort iubitor sa stea sa se chinuie cu mine la batranete, in caz ca devin chiar total non-contributor la vreo posibila relatie de colaborare maritala, adica nici macar nu mai pot sa ii zic vreo barfa, vreo poveste, nimica, ci doar zac asa si vreau sa ma uit la filme toata ziua, ci am de gand sa ii chinui pe ALTII de care putin imi pasa, fie ca or fi oameni din societate, fie ca or fi si roboti la vremea aia unii din ei ! Sunt ff EGOIST cand vine vorba de relatia mea cu societatea mai larga, care e si asa un concept destul de vag pt mine, in comparatie de ex cum ar putea fi o ruda de gr 1 (fie biologica, fie prin alianta) pt mine. Si culmea, tot asa am de gand sa raman si in continuare !! Fara prea mare simt de responsabilitate civica deosebita ! Si nu e din cauza ca simt ca merit eu sa ma comport asa pt ca am mai contribuit si eu bugetar acolo, NU, e total din EGOISM din ala cat mai cras !! Pt ca efectiv cine naiba e acea "societate" sa-mi pese mie personal de ea ?! E un concept total abstract si la nivel de dementa alea abstracte precis se duc primele oricum sau se inteleg gresit, isis pierd sensurile, mai ales ca eu probabil voi avea si dementa de tip vascular, am sa devin si mai egoist + chiar posibil mai suspicios asa fata de altii, mai ales ca nu stiu cine sunt, (pe rudele de gr 1 le voi uita ultimele, ailalti vor fi total toti o apa si un pamant pt mine, nu ca ar fi si acum prea mult mai mult decat asta, dar macar acum mai am niste urme de politete asa din cand in cand, dar atunci, la azil, ce politete, am de gand sa-i chinui pe TOTI din acea "societate" din jur !)

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar intr-un fel parca as vrea sa fiu mai batran si acuma uneori, ca sa-mi permit sa fiu mai carcotas, sa merg cu pancarte sa pichetez guvernul daca nu-mi place ceva, sa fiu mai activ social asa la nivel politic, ca altfel decat incipient dement vascular la mine chiar ca nu e nici o sansa sa devin eu asa de politic cum simt uneori ca ar si trebui sa fiu ! Ce bine e sa fii batran si sa poti sa-ti manifesti nemultumirile asa mai liber, si lumea sa dea vina pe senilitate, nu pe tine ! Plus daca esti pensionar nu te da afara de la serviciu, nu se supara nici un sef, adica riscurile sunt mai mici daca devii mai activ politic pe strada ! Sa vezi ce activist poltic gay am sa fiu eu cand ies la pensie ! Pacat ca in Norvegia nu prea mai ai ce gay sa liberezi, dar nu-i nimic, ma duc sa-i liberez porin alte locuri ! Poate doar asa sa am si eu un pretext sa mai vizitez Romania turistic in viitor, sa viu cu pancartele la paradele de liberare gay cand oi iesi la pensie !! O sa pot sa-mi pun si pene de paun in cap asa in public pt parada, ca acum nu as indrazni sa fac asa ceva niciodata, nici macar in vacanta sau in particular ! Zau, nu vreau sa fac misto nici de gay, nici de non-gay, dar zau, eu personal chiar ma simt cam vinovat ca nu am fost si eu mai activ politic cand eram in Bucuresti, nu m-am dus la nici o parada...nu atat din teama, dar efectiv eu nu am fost asa politic activ chiar niciodata pe nici un domeniu, nici macar la voturile astea simple nu m-am dus decat o singura data dupa ce implinisem 18 ani asa din totala curiozitate, nu am fost la absolut nici o demonstratie chiar uneori alaturi de posibili colegi de serviciu daca era vreuna si ar fi fost si pt binele meu, efectiv nu mi-a pasat, acum poate dupa ce oi iesi la pensie sa devin si eu mai politic !

    RăspundețiȘtergere
  8. Adica nu ma simt vinovat numai in legatura cu neimplicarea politica, dar efectiv nu am participat niciodata inn viata mea la nici un voluntariat, ceva, la un curatat de gunoaie, la o dat zapada de undeva asa pt binele public, efectiv am fugit de chestiile astea cat am putut, chiar si unele posibil utile si interesante, nici macar pt locatarii pensionari din blocul meu nu am facut vreodata nimica, nu am carat o plasa a cuiva, nu am trecut nici macar nici o batranica strada, (chiar dincolo de banc), zau singurul lucru pe care l-am mai facut a fost ca mai deschideam o uasa asa si o tineam pt cineva care mi se parea mai vulnerabil sau incarcat cu ceva, dar uite ca de cand m-am mutat in Norvegia, asa ceva nu e considerat prea comun aici, mai ales la nivel de femeie, ca se simte jignita sau oricum se simte ciudat, unele chiar devin fastacite, nu stiu ce sa faca daca le tii o usa, e ceva care nu se practica la nivel larg social decat daca e un caz asa cu totul exceptional daca o fi vreo persoana posibil deosebit de handicapata si nu are nici carucior nici insotitor ajutator, sau ceva asa de-a dreptul total nerealist la nivel de strada in Norvegia, si asa ceva de fapt nici nu am vazut, si m-am lasat si de chestiile astea simplu politicos uzual sociale in Romania...si nu stiu daca e chiar asa de frumos ce-am facut asa per total, adica chiar ma simt uneori aiurea ca efectiv nu fac absolut nimic, dar chiar nimic pt societate !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca trebuie sa faci ceva pentru societate.Poate e suficient sa nu faci rau.

      Ștergere
    2. Pe scara de note de la 0 la 6 la care se pot da note la morala imaginata de un tip Kohlberg, (desi a avut si anumiti critici si detractori, unii poate intemeiati, efectiv habar nu am), zice ca note de 6 poti lua doar daca te gandesti si la societate in mod ceva mai complex decat doar a nu face rau, (desi se mai recunoaste ca 6 e de un nivel care totusi trebuie considerat utopic pt maj oamenilor obisnuiti). Eu personal ma gandesc si eu sa nu cumva sa fac rau la altii mai intai de toate prin vreo actiune a mea, dar asta adesea chiar ma poate impiedica sa ies din casa daca e vant prea tare care-mi poate ciufuli parul in mod inestetic sau chiar sa-mi cauzeze riduri premature, ca nu cumva sa ajung sa stric echilibrul estetic al societatii in care ma aflu, asa ca eu personal nu prea stiu cum sa pot reconcilia acest lucru cu niste activitati utile pt societate care chiar mi-ar place si m-as pricepe sa le fac, (ca de ex sa scriu articole politice jurnalistice pe blog, ca asta poate fi facut si in casa sau de la un birou, nu ma pricep) ca sa pot sa ma laud ca am luat si eu nota 6 macar in unele zile, ca stiu ca in mod constant, o viata intreaga, ar fi total utopic de realizat, si nici nu mi-as propune asa ceva.

      Ștergere
    3. Macar ar fi un inceput.Sa nu faci rau e prima conditie in a incepe sa faci bine .

      Ștergere
  9. Chiar ma gandeam, efectiv la vremea RSR eu as fi fost poate pe buna dreptate considerat un "parazit social"...desi e o imagine ff infricosatoare sii urata daca te gandesti asa mai bine, ca totusi eu nu vreau sa ma asemui unui "parazit"...desi, daca ar fi posibil sa-mi aleg, poate as prefera purice decat paduche, plus nu ma pot decide intre capusa si gandac de bucatarie, care o fi mai rau si mai urat asa ca "imagine" fata de societate ! Ma gandeam ca puricele o fi mai usor de tolerat pt ca apare in povesti, ala care se potcoveste cu 99 de ocale si tot sare ff sus ! Insa "parazitologia sociala" a fost folosita urat propagandistic si de nazisti, nu numai de comunisti. Efectiv e ceva ff urat si NU doresc sa ma mai gandesc la asta, dar m-am gandit fara sa vreau din cauza ca s-a ridicat tema "utilitatii" fata de societate, care e in esenta una economica la nivel practic, pt ca efectiv exosta studii peste studii economice chiar serioase cu cat "contribuie" oamenii inapoi catre societate, atat in functie de scolarizare si profesie, dar si ca putere de consum/cumparare prin salarii, pensii, cat si ca posibil femeie cu profesie de casnica si crescatoare/ingrijitoare de copii in comparatie cu femeia in campul muncii, plus cat costa un puscarisa vs cat costa un pensionar pt bugetul tarii, si pe cheltuieli de sanatate, etc, efectiv exista ff multe cifre peste tot pe Internet in legatura cu chestiile astea.

    Ca asa la nivel de civism simplu, mai depinde si de mentalitatea culturala mai la moda. Adica am dat exemplul cu tinutul usii mai sus, dar tot in Norvegia pana acum vreo generatie era totusi mai comun spiritul de munca voluntara intre un grup de vecini sau prieteni sau chiar colocatari ca sa imbunatateasca un parc din apropiere sau un loc de joaca pt copii, de exemplu, si lumea chiar participa mai mult sau mai putin entuziast, sau mai mult de gura administratorului de bloc in unele cazuri, sau si de ce or zice vecinii, dar in ultima generatie asta s-a pierdut...desi ca slogan cultural de tara inca mai exista, unii mai fac aluzie la asta, nu neaparat politicieni, ci asa prin reviste culturale. Si lumea se mai si distra asa la nivel social altfel, dar azi lumea efectiv se distreaza virtual ff mult, din ce in ce mai mult, si nu cred ca asa ceva e posibil sa se reintoarca, pt ca e mult mai usor si placut virtual si oarecum "idealizat" decat cu transpiratie reala. Desi in Norvegia si activismul politic este important si destui d emulti se angajeaza, dar efectiv exista si avantaje concrete din asta, adica nu o fac prea multi la nivel total total altruist, ci mai mult cei care au si o inclinatie sau interes profesional real politic + care si au un avantaj din asa ceva, de cariera, de a-si forma relatii in politica, de a se educa logistic si cu know-how politic, de a se si asocia si distra alaturi de oameni cu interese similare, oarecum la nivel de club social, pt ca aici cluburile sociale sunt si ele destul de populare, fie ca sunt pe activitati sportive, fie de interese de hobyy, fie chiar pe interese politice la nivel chiar semi-profesionist sau in evolutie catre un nivel autentic profesionist. Intr-un fel exista si asta in Romania la nivel de bloggeri pe PR in anumite situatii, inclusiv de activism politic, nu numai de interes comercial, dar pe alte domenii mai putin.

    RăspundețiȘtergere