luni, 26 aprilie 2010

Fara comentarii!

Un copil roman adoptat, de o familie din Romania,  in urma cu 10 ani este dus inapoi pe motiv ca este autist.Asa zisa mama a copilului isi motiveaza decizia prin faptul ca acum 10 ani autoritatile au spus cum ca fetita ar fi complet sanatoasa .In momentul infierii fetita avea 3 ani adica acum are 13 ani si in tot acest timp asa zisa ei mama nu prea s-a simtit deranjata de problema copilului .Acum are propriul copil si nu-l mai vrea pe cel infiat.In SUA doi soti au infiat copilul unor narcomani, copil cu mari probleme de sanatate si cu deviatii de comportament grave.Cei doi soti au declarat atunci cand l-au infiat ca au de oferit foarte multa dragoste si ca spera ca prin iubire copilul isi va reveni.Au trecut de atunci 22 de ani.In prezent acel copil cu grave probleme a absolvit Harvard dupa ce a primit burse pentru merite deosebite.Este un avocat de success,are propria lui familie in care sunt inclusi la loc de cinste cei doi soti care l-au infiat pentru a-I oferi iubirea lor.
Nimic de adaugat insa merita sa meditam asupra fiecaruia dintre noi .
Education is the single most important ingredient for a successful society. Why? Education affords children and adults the opportunity to reach their potential as learners and thereby become productive, proud citizens.
Harvard University has long understood the central role of education for producing caring communities and vibrant economies. Since 1920, the Harvard Graduate School of Education has been Harvard's headquarters for education enterprise. At HGSE, our mission is to prepare future leaders who will have a profound impact on education practice, policy, and research.Recunoaste cineva vreo asemanare intre ei si noi?

6 comentarii:

  1. Foarte adevarat si foarte trist tot ce scrii tu. Iti citesc cu interes articolele si iti dau dreptate de fiecare data. Sunt sigura ca suntem multi cei care gandim astfel insa probabil multi au renuntat sa mai spere ca lucrurile se vor mai schimba sau nu au inteles ca de fapt schimbarea o putem face fiecare...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ana,draga mea, trebuie sa marturisesc ca atunci cand vad oameni tineri,ca tine,ca au sistem de valori,ca stiu sa spere,ca stiu sa ia ceea ce cu adevarat de valoare din viata si lumea in care traim,efectiv simt ca exista sansa ca macar generatiile tinere si foarte tinere sa traiasca in demnitate.Oricum ar fi, multumesc lui Dumnezeu pentru fiecare dintre cei ca tine ca existati.Si mai stiu un lucru Ana draga mea.Doar prostia e zgomotoasa si din acest motiv oamenii mari desi exista si sunt multi nu sunt atat de vizibili ca oameni mici ,zgomotosi si agresivi.Pentru ca m-am bazat pe acest lucru nu m-am resemnat cu starea actuala a societatii in care traim.Candva,oamenii mari vor conduce micii zgomotosi .

    RăspundețiȘtergere
  3. Realitatea e cruda !In mare parte,societatea romaneasca contemporana sufera de indiferenta sau chiar rea-vointa.Cu toate ca era bolnav,tanarul din SUA,datorita iubirii,a razbit in viata,reusind sa ajunga un avocat de succes,in timp ce familia din Romania s-a dispensat de copilul bolnav pe care l-a infiat .Cred ca aici se vede diferenta de mentalitate dintre americani,in general,si unii dintre semenii nostri!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si cate alte minuni a facut iubirea dar parca suntem orbi.Cati oameni s-au vindecat gratie iubirii.Caci cum ar fi putut cel mai intelept nascut pe Pamant, Iisus, sa ne spuna iubit-va unii pe altii daca nu ar fi stiut ca iubirea poate sa faca minuni.Dar cum spuneam si mai sus, eu nu m-am resemnat.Nu-mi place ceea ce vad in jurul meu dar sunt fericita ca uneori cunosc oameni,pur si simplu pe strada,la un magazin,sau aiurea, de o noblete care te face fericit.

    RăspundețiȘtergere
  5. Traim intr-o lume cu multe contradictii, iar autoarei acestui blog ii revine meritul de a le releva. Felicitari, draga Ana Maria Stroescu!
    Vino alaturi de noi, sa contribui la proiectul multicultural al revistei si Fundatiei ORIZONT CONTEMPORAN.
    Un salut in numele echipei redactionale,
    Daniel Dragomirescu

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu mare placere fac orice ar fi nevoie pentru a contribui macar cu o farama la viata semenilor nostri.Va multumesc si pentru aprecieri si pentru invitatie si o accept

    RăspundețiȘtergere